Počinje tjedan Festivala znanosti

Što pomislite kada čujete pojam "valovi"? Upravo valovi su tema ovogodišnjeg Festivala znanosti koji u Splitu otvara svoja vrata u ponedjeljak (7.4.) u 10 sati u Galeriji umjetnina. Na otvaranju će se moći pogledati pokusi i prezentacije splitskih znanstvenika. Istog dana po cijelom gradu se može naići na mnoštvo događanja od kojih se posebno ističu predavanja Zorana Ljubića, Mire Morović, Vesne Josipović i Ane Sedlar u Gradskoj knjižnici Marka Marulića.

U utorak 08. travnja su možda i najzanimljivija događanja u Lučkoj kapetaniji: posjet istraživačkom brodu – plovećem laboratoriju Bios 2 od 10 h do 13 h, te prelet 84 godine starog „Polikarpov“ aviona u 11 h.

Iako srijeda 09. travnja obiluje predavanjima i radionicama, široj javnosti bi najzanimljivije moglo biti predavanje Livije Puljak i Damira Sapunara o Znanosti u filmovima koje počinje u 20 sati u kinoteci Zlatna vrata.

Dan poslije, u četvrtak 10. travnja, pogledajte kroz teleskop na Zapadnoj obali od 19 sati do 23:55, sve popraćeno znalcima iz Zvjezdanog sela Mosor.

Petak 11. travnja nam kao predzadnji dan između ostalog donosi i fotografije iz svijeta prirodoslovlja kao nepoznato o poznatome, autora Kristijana Nakića i Mie Ožić u Fotoklubu Split, a zadnji dan ovogodišnjeg Festivala znanosti u Splitu je subota 12. travnja koji će tjedan zaokružiti Astroparty-em s početkom u 22 sata.

Cijeli raspored događanja po danima možete pronaći na službenoj web stranici Festivala znanosti.