Pod sloganaom "Naša šarena štorija" održan 7. Split Pride

Pod sloganaom "Naša šarena štorija" jučer je održan 7. Split Pride. Nekoliko stotina građana prošetalo je starom gradskom jezgrom, Rivom, Marmontovom i Pjacom, a cijeli je skup prošao mirno i bez incidenata.

Jedan do organizatora splitskog Pridea, Marko Mlinar, obraćajući se nazočnima na njegovu završetku, izrazio je žaljenje što na Split Prideu nije nazočio novoizabrani gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, ali je izrazio i nadu kako će gradonačelnik nazočiti na splitskom Prideu sljedeće godine.

"Doći će dan kada ćemo svi pred zakonom biti jednaki," rekao je Mlinar.

Podršku Splitskom Prideu došli su iskazati i poličarke i političari: Aida Batarelo (SDP), Marijana Puljak (Pametno), Dragan Markovina (Nova Ljevica) , a nazočan je bio i predstavnik Hrvatske građanske stranke (HGS) Željka Keruma, Davor Grčić Gaga.

'Za razliku od gradonačelnika Opare i HDZ-ovaca kojih danas tu nema, a u kampanji su tvrdili kako se oni zalažu za Split za sve, ja sam tu da podržim pravo svakog pojedinca na izbor i da se pritom ne smije loše osjećati u svom gradu', izjavio je Grčić za Slobodnu Dalmaciju.