Prva pomoć na moru

Zanima li Vas kako pružiti prvu pomoć unesrećenom na moru? Želite li obnoviti znanje o prvoj pomoći? Zanima li Vas kako djeluju spasilačke službe? Želite li se zabaviti i pri tome naučiti nešto novo?

Udruga Invictus Mare organizira prezentaciju i praktičnu radionicu na temu prve pomoći na moru. Na projektu sudjeluju studenti udruge s medicinskog fakulteta u splitu croMSIC i Društvo Crveni Križ. Cilj projekta je podizanje cjelokupne svijesti o sigurnosti i pružanju prve pomoći na moru.
Sudionicima ćemo ponuditi upoznavanje a spasilačkom opremom (kolutovi i prsluci za spašavanje, plutače), proći će kroz vježbe izvlačenja utopljenika i pružanja prve pomoći unesrećenom i upoznati se s ostalim opasnostima s kojima se mogu susresti.

Program je zamišljen kao atraktivna izvannastavna aktivnost koja spaja teoriju s praksom.

Događaj se odvija u Športskom centru bazeni Poljud u Splitu.

Prezentaciju o prvoj pomoći od 10 do 15 sati će  održati predstavnici udruge Invictus Mare, croMSIC i Društvo Crvenog Križa.

Uz osvježavanje i stjecanje novih znanja, bit će organizirane zabavne nagradne igre za koje se prethodno treba najaviti na prvapomocnamoru@gmail.com  a za dodatne informacije možete se javiti na invictusmare@gmail.com

O udruzi:

Invictus mare je udruga koja okuplja ambiciozne i kreativne studente Pomorskog fakulteta. Ciljevi udruge su unapređenje znanstveno-stručne osposobljenosti studenata Pomorskog Fakulteta u Splitu, povezivanje i suradnja sa studentskim, građanskim i drugim organizacijama na Sveučilištu, Republici Hrvatskoj i u svijetu poticanje i unaprjeđenje kulturnih, zabavnih, sportskih i edukativno-istraživačkih djelatnosti studenata, posredovanje pri zapošljavanju sadašnjih i bivših studenta Pomorskog fakulteta u Splitu, izrada i održavanje stručnih radionica i pokretanje i promicanje projekta u struci.