Raspisan natječaj za stipendije Sveučilišta Split

Splitsko sveučilište raspisalo je natječaj za dodjelu 110 stipendija svojim najizvrsnijim studentima. Rangiranje studenta će se obaviti unutar dviju skupina, jedne koja obuhvaća područje prirodnih, tehničkih, biomedicinskih i zdravstvenih te biotehničkih studija, i druge koja objedinjuje društvene i humanističke studije te studije iz umjetničkog područja.

Studentima koji su prvi put upisani u prvu godinu studija u području prirodnih, tehničkih, biomedicinskih, zdravstvenih i biotehničkih znanosti dodijelit će se 33 stipendije, a studentima viših godina studija 48 stipendija. U području društvenih i humanističkih znanosti te umjetničkom području za studente prve godine rezervirano je 12 stipendija, a za one viših godina studija 17 stipendija. Studenti će se rangirati unutar pojedine skupine po sastavnicama Sveučilišta. Studenti prve godine će se rangirati na temelju uspjeha na državnoj maturi, a studenti viših godina studija će se mjesto na rang listi odrediti na temelju uspjeha u dotadašnjem studiju.

Inače, godišnji iznos stipendije je 10.800 kuna, a isplatit će se u jednakim mjesečnim iznosima. Prijave se primaju najkasnije do kraja ovoga mjeseca, a detaljne upute o načinu prijave mogu se pronaći na internet stranicama Sveučilišta i njegovih sastavnica.