Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru

Institut za razvoj obrazovanja i Grad Zadar organiziraju prvi Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru koji će se održati sutra, 16. svibnja 2017. od 11.00 do 17.00 sati u prostoru Arsenala. Posjetitelji Sajma u Zadru moći će na jednom mjestu pronaći sve informacije i usluge ključne za uspješnu prijavu na stipendije i studijske programe u Hrvatskoj i inozemstvu. Paralelno s izlagačkim dijelom Sajma, gdje će posjetitelji moći razgovarati s predstavnicima visokih učilišta i bivšim stipendistima, održat će se i bogat popratni program. Program se sastoji od niza predavanja i radionica za učenike i studente o dostupnim programima stipendiranja te o tome kako uspješno napisati prijavu za stipendije i studije. Posjetitelje očekuju i nagradne igre te ostali zanimljivi sadržaji. Više informacija o Sajmu dostupno je na službenoj internetskoj stranici Stipendije.info (www.stipendije.info/hr/sajam) i na Facebook stranici Tražim stipendiju (www.facebook.com/trazim.stipendiju).

 

Sajam stipendija i visokog obrazovanja predstavlja jedinstvenu priliku za srednjoškolce, studente i njihove roditelje da na jednom mjestu saznaju sve informacije i pronađu ključne usluge potrebne za uspješnu prijavu na studijske programe i programe stipendiranja u Hrvatskoj i inozemstvu. Uz to, Sajam je prilika da se sudionici dobro zabave i steknu motivaciju za daljnje obrazovanje!

 

Izdvajamo pet (5) glavnih razloga zašto učenici i studenti ne smiju propustiti prvi Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru:

  • Mogu pronaći stipendiju!

Na Sajmu će sudjelovati više od 25 izlagača iz Hrvatske i čak 8 zemalja Europe i Sjeverne Amerike, koji će pružati informacije o brojnim dostupnim stipendijama i studijskim programima. Na Sajmu će izlagati različite institucije i organizacije poput državnih institucija, jedinica regionalne i lokalne samouprave (županije, općine i gradovi), hrvatskih i inozemnih javnih i privatnih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola, veleposlanstva i stranih kulturnih centra, privatnih tvrtki te nevladinih organizacija i zaklada. Detaljan popis svih izlagača možete pronaći ovdje: bit.ly/2phe4HP.

 

  • Mogu poslušati zanimljiva predavanja i sudjelovati u radionicama!

U sklopu programa Sajma obrazovni savjetnici i stručnjaci održat će besplatna predavanja o mogućnostima studiranja u Hrvatskoj i inozemstvu te besplatne praktične radionice o polaganju testova potrebnih za studij u inozemstvu (TOEFL, GMAT, GRE, SAT i ACT). Učenici i studenti također će dobiti korisne savjete za pisanje eseja i preporuka, kao bitnih dijelova upisnog procesa na visoka učilišta. Program je dostupan ovdje: bit.ly/2r1j9Eo.

 

  • Mogu steći zanimljiva i korisna poznanstva!

Posjetitelji Sajma imat će jedinstvenu priliku upoznati predstavnike poznatih međunarodnih visokih učilišta i saznati sve ključne informacije o studijskim programima i stipendijama iz prve ruke. Također mogu upoznati i predstavnike studentskih udruga i saznati kako se uključiti u studentske projekte. Tijekom programa, ali i na izlagačkim pultovima, posjetitelji Sajma imat će priliku čuti inspirativne priče i zanimljiva iskustva hrvatskih stipendista koji su studirali u inozemstvu.

 

  • Mogu saznati sve o stipendijama Grada Zadra!

Grad Zadar, kao domaćin Sajma, putem info-pulta i predavanja informirat će svoje građane o stipendijama za učenike i studente na području Zadra. U sklopu programa Sajma, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra, Joso Nekić, i voditeljica Odsjeka za školstvo Grada Zadra, Ivana Guglielmini, održat će predavanje pod nazivom „Stipendije Grada Zadra - Potičemo izvrsnost“ u periodu od 12.15 do 12.45 sati.

 

  • Mogu naučiti nešto novo, osvojiti korisne i vrijedne nagrade, a usput se dobro zabaviti!

Simulator letenja omogućit će vam doživljaj leta borbenim avionom MiG-21, koji će predstaviti Ministarstvo obrane Republike Hrvatske, dugogodišnji izlagač stipendija na Sajmu. Riječ je o kompjuterskom simulatoru letenja avionima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane. Simulator se sastoji od originalnog sjedala aviona povezanog s računalom i ekranom na kojem se prikazuje let. Učenici Strukovne škole Vice Vlatković u Kutku inovacija predstavit će svoje projekte; hologram, 3D printer, robote, bespilotnu letjelicu i pametnu bravu. Zavirite u svijet inovacija mladih grada Zadra. U velikoj nagradnoj igri, koja će se održati na dan održavanja Sajma, posjetitelji će imati prilike osvojiti paket pripremnog individualnog tečaja za polaganje TOEFL i IELTS testa, potrebnih prilikom prijave za studiranje u inozemstvu. Uz to, posjetitelji će moći osvojiti i pripremne knjige za TOEFL test i ruksake za knjige. Posjetitelji mogu okušati svoju sreću ubacivanjem svoje prijave na dan Sajma u kutiju na info-pultu do 15.00 sati. Izvlačenje sretnih dobitnika predviđeno je u 15:45 sati na glavnoj pozornici Sajma u Arsenalu. Više o nagradnoj igri: bit.ly/2q5YXD5.