Shift Developer konferencija ponovo u Split dovodi svjetske IT „face“

SHIFT konferencija, najveće je regionalno Developer okupljanje, u dva konferencijska dana 31. svibnja i 1. lipnja,  pretvorit će splitski HNK u jedinstveno mjesto za razmjenu znanja i iskustava. Ovogodišnji program konferencije odvijat će se na svim razinama HNK paralelno. Sve ih je naravno, nemoguće stići, no širina ponude upravo je jedna od vodećih prednosti Shifta.

Razloga za dolazak na Shift sve je više i više.“ izjavio je Ivan Burazin, organizator Shift konferencije. „Iz godine u godinu se trudimo biti inovativni i originalni. Posebno bih istaknuo radionice na kojima će sudionici moći steći praktično znanje. Dnevni program tako je rezerviran za predavanja zaista zvučnih imena IT industrije, ali uvečer nudimo vrhunsku zabavu i opuštanje. Najveći nam je izazov da ostanemo zanimljivi i relevantni. Sudeći po interesu i prijavama, mislim da smo u tome uspjeli.“ ističe Burazin. Naime, organizatori zadovoljno objavljuju da karata u slobodnoj prodaji ima još jako malo, pa svi oni čija će destinacija krajem svibnja biti Split trebaju požuriti kao bi osigurali svoje mjesto u publici. Također, zadnji kontingent ulaznica će se nakon 15. svibnja prodavati po 20% većim cijenama.

Uz dosad najavljene predstavnike Netflixa, Git Huba, Red Hata, Amazona, Shopyfia pridružuje se novi set eminentnih govornika najvećeg developer događaja u ovom dijelu Europe.

Mete Atamel je Senior Developer Advocate u Google-u, i trenutačno  je usmjeren na pomaganje razvojnim programerima s platformom Google Cloud. Mate se voli zabavljati uz Google Home što je zapravo Google’ kućni “Voice Assistant”, odnosno njihova inačica Amazonovog uspješnog uređaja Alexa. Prije Googlea radio je na aplikacijama i uslugama tvrtki Microsoft, Skype, Adobe, EMC i Nokia na različitim web, mobilnim i oblak platformama. Podrijetlom je iz Cipra, no trenutno živi u Greenwichu, ne previše daleko od glavnog meridijana.

John Feminella osim što je konzultatnt u Pivotalu ujedno je i je strastveni tehnolog, povremeno javni govornik i zagovornik znatiželje. Također suosnivač je projekta za praćenje analitike, UpHex. John živi u Charlottesvilleu,  voli viceve, mliječne shakeove, i o sebi govori u trećem licu. Zanimljiva informacija je svakako i to da je tvrtka Pivotal Software, u kojoj Jonh radi, prošli mjesec „izašla“ na burzu, te ponosno nosi atribut jednog od najvećih IPO-ova Silicijske doline ove godine i koja je uspjela prikupiti 555 milijuna američkih dolara.  

Richard Archbold je Senior Engineering Director u Intercomu, vrlo uspješnom i brzo rastućem irskom startupu . Intercomova misija je stvaranje personalizacija web poslovanja. Prije Intercoma, Richard je radio kao senior technology manager u Facebooku u Dublinu gdje je bio član tima zadužen za održavanje Facebooka. Richard je proveo osam godina na Amazonu u Dublinu, a u tom periodu Dok je bio na Amazonu, promijenio je brojne pozicije, od engineer to senior engineering manager i u Amazon.comu i AWSu.

Na Shift konferenciji se ove godine očekuje preko 1.300 sudionika, među kojima su vodeći stručnjaci u ulogama govornika i panelista, veliki broj novinara, voditelja radionica, studenata, a svi oni imat će priliku u dva konferencijska dana sudjelovati na preko desetak ciljanih radionica, panel diskusija i okruglih stolova koji će obrađivati  najznačajnije developer trendove, te predstaviti uzbudljiva tehnološka rješenja.

O Shift konferenciji:

I ovogodišnja, sedma po redu SHIFT konferencija će u dva dana, 31. svibnja te 1. lipnja na jednom mjestu okupiti developer face, stručnjake te mlade entuzijaste iz svih dijelova svijeta, a svoj dolazak su potvrdili i neki od najvećih svjetskih stručnjaka.

Kroz dva dana, u jedinstvenom ambijentu Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, Håkon Wium Lie (Creator CSS), Mathias Meyer (Founder – TravisCI),  DeVaris Brown (Product Manager – Heroku) Luca Cipriani (CIO – Arduino), Marc Abraham (Global Product Tank Coordinator – Mind the Product), Cyrille Fauvel (Worldwide Sr. Manager – Autodesk), Tarik Makota (Partner Solutions Architect - Amazon Web Services), Kathy Simpson (Director of Product – Github), Sean Larkin (Technical Program Manager – Microsoft),  Keyfer Mathewson (Front End Developer – Shopify),  Patrick Dejardins  (Senior Software Engineer – Netflix), te  Eric Scabell (Global Technology Evangelist Director  -Red Hat) raspravljat će o standardnim temama vezanim uz web i mobile developmenta ali će obraditi i najaktualnije IT teme o kojima se piše svakodnevno.

Više informacija o konferenciji dostupno je na web stranici https://shiftconf.co/

SHIFT novosti, detaljniju agendu i teme koje će se obrađivati na ovogodišnjoj konferenciji, moguće je pratiti i putem službenog Facebook/ Instagram/ Twitter profila.