Splite, pruži ruku za Juraj Bonači!

Udruga Studenti za studente pokrenula je humanitarnu akciju "Splite pruži ruku", kojom će se od 14. veljače do 14. ožujka prikupljati novčani prilozi za kupnju kombija korisnicima Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači Split. Ta ustanova već desetljećima skrbi o odgoju, obrazovanju, psihosocijalnoj rehabilitaciji i zdravstvenoj njezi, smještaju i prehrani djece, mladeži i odraslih s posebnim potrebama, čije je primarno oštećenje mentalna retardacija. Trenutno Centar skrbi o više od 450 korisnika, kojima se usluge pružaju unutar četiri splitska odjela i dva područna odjeljenja u Splitu i Makarskoj.

Centru je nužno kombi vozilo da bi mogli štićenike voziti na liječničke tretmane izvan Centra, te na dnevne aktivnosti poput plivanja, kuglanja, jahanja, izlete, gostovanja... Također, time bi se olakšala komunikaciju među odjelima, u koje se svakodnevno dostavljaju obroci spremljeni u matičnoj kuhinji u Splitu, uz redovite obilaske stručnih timova.

U sljedećih mjesec dana pozivom na broj 060 9027 donirat će se pet kuna Centru, uz podršku pružatelja usluge Metronet telekomunikacije d.d, i medijsko partnerstvo Radija Dalmacije.

"Dan zaljubljenih 14. veljače dobit će novi smisao za sve one otvorena srca i spremne za pomoć. Čak i onima slobodnima, usamljenima i antivalentinovski nastrojenima pružit će se prilika da pokažu kako doista vole svijet, svoj grad i one kojima je pomoć najpotrebnija", stoji u proglasu Udruge.

Osim telefona, na dan početka akcije štićenici Centra, njihove njegovateljice i članovi udruge S4S prodavat će predmete koje su u posljednje vrijeme zajednički napravili. Osim toga, štićenici će izvesti i koreografiju koju su pripremili za akciju. Dođite, pridružite im se i kupite neki od njihovih radova na Valentinovo od 10 do 13 sati na Rivi, te od 18 do 21 sat u trgovačkom centru Joker.

Donacije se mogu uplatiti i na žiro račun u Splitskoj banci HR50 23300031553096164, s naznakom "Juraj Bonači".

Više detalja na Facebook event stranici.