Svjetski poznati imena iz svijeta kriptovaluta i blockchaina na konferenciji u Splitu

BlockSplit konferencija, u organizaciji Blockchain HUB-a Split, održava se od 27. do 28. travnja 2018. u Splitu na Ekonomskom fakultetu. Konferencija će okupiti programere i poduzetnike koji se žele upoznati s ovom, u svijetu brzo rastućom tehnologijom, dok u Hrvatskoj još nažalost nedovoljno istraženom.

Uvidom u program konferencije može se primijetiti kako je cilj, osim stvaranja novih blockchain developera, omogućiti i poduzetnicima uvid u širu sliku primjene blockchaina na njihov postojeći biznis, ili možda kako na temelju toga zasnovati novi. Kao primjer, navest ćemo da su slovenske tvrtke putem ove tehnolgije, točnije ICO-eva (Inital Coin Offering), prikupili preko 100 milijuna dolara za financiranje vlastitih projekata.  

Program konferencije sastoji se od dva dana: prvi dan je rezerviran za programerske i poduzetničke radionice, dok drugi dan na predavanja. Programerske i poduzetničke radionice traju 8 sati, a držat će ih renomirani predavači iz svijeta blockchaina. Karte za pojedine radionice su još dostupne, a detaljnije o tome možete pogledati na našoj web stranici http://blocksplit.io/.

Drugi dan konferencije sastoji se od predavanja podijeljena na 2 tracka: Development Talk i Business Talk. Možda jedno od najzvučnijih imena predavača na konferenciji je Peter Todd (Bitcoin Core Developer) koji je jedan od prvih ljudi koji su radili na razvoju Bitcoin kriptovalute, još prije 6 godina. Osim njega, iz Monero kriptovalute dolazi nam Paul Janowitz, Vasja Bočko (Iryo network) i Domen Ursić (Hive project) - predstavnici su slovenskih tvrtki koji će podijeliti iskustvo s financiranjem svojih projekata, odnosno kako su putem prodaje tokena ostvarili preko 20 milijuna dolara. Osim toga, Goran Jeras (Zadruga za etično financiranje) pričat će o budućnosti banaka u svijetu blockchaina, Alvaro Rodriguez (Bitboost) o poslovnim modelima u blockchainu te još mnogi drugi.

Temom predavanja i predavačima nastojali smo pokriti najvažnije dijelove blockchaina i pružiti svim sudionicima sveobuhvatnu sliku ove tehnologije. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane da nam se obrate, ukoliko imaju pitanja, putem stranica na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Telegram), dok kupovinu karata za radionice i/ili predavanja mogu obaviti OVDJE.

NAGRADNA IGRA
Za naše čitatelje osigurali smo nekoliko ulaznica, a sve što morate napraviti je odgovoriti na nagradno pitanje i zajedno sa svojim podacima poslati na karte@split.com.hr. Dobitnike ćemo obavijestiti na mail u srijedu, 25.4.2018.

Nagradno pitanje glasi: Nabrojite 3 govornika na konferenciji koja nisu navedena u ovom tekstu.