U Splitu održana prva konferencija o blockchain tehnologiji

Proteklog se vikenda, točnije 27. i 28. travnja 2018., na splitskom Ekonomskom fakultetu održala prva međunarodna konferencija o blockchain tehnologiji, nazvana BlockSplit.
Konferencija je okupila 500 programera i poduzetnika koji su se tijekom dva dana, kroz radionice i predavanja, pobliže upoznali s navedenom brzorastućom tehnologijom, najpoznatijom po tome što je omogućila razvoj kriptovaluta. 
Osim mnogobrojnih sudionika, konferencija je privukla ukupno 28 renomiranih predavača, među kojima se ističu poznati pojedinci iz svijeta blockhain tehnologije, primjerice Peter Todd (Bitcoin developer), Sandra Ro (COO UWINCorp) i Paul Janowitz (Monero kriptovaluta). 
Osim prilike za edukacijom, konferencija je zainteresiranima pružila i odličnu platformu za povezivanje s domaćim i međunarodnim programerima i poduzetnicima te na taj način povećala blockchain zajednicu, što je i bio cilj konferencije.
Zahvaljujući potpori ICT Županije i Centra izvrsnosti SDŽ, omogućene su besplatne karte i smještaj svim zainteresiranim studentima, koji su na ovaj način dobili novu priliku za učenje i razvoj. 
„Organizacijom ovakve konferencije u Splitu i Hrvatskoj pokazali smo da idemo u korak s vremenom, odnosno da prepoznajemo i pratimo razvoj tehnologije, te smo Split pozicionirali na kartu kripto gradova. Zahvaljujemo suorganizatorima - splitskom Ekonomskom fakultetu, Hotelu Split i Klubu mladih Split, što su nam pomogli iznijeti ovaj veliki i značajni projekt. Vjerujemo kako se vidimo i dogodine u još većem broju“, poručuju organizatori iz Blockchain HUB-a Split.