Uber vožnju od danas možete plaćati i gotovinom

Od danas je korisnicima aplikacije Uber u Splitu omogućena još jedna opcija plaćanja. Radi se o plaćanju gotovinom koja će biti dostupna svim postojećim i novim korisnicima na platformi. Razlog za uvođenje gotovinskog plaćanja je cilj da putovanje kroz grad na Uberovoj platformi postane dostupno svima, osobito onima koji ne žele koristiti kreditne kartice ili čak nemaju tu mogućnost.

Gotovinom se na Uberovoj platformi može plaćati u 29 zemalja diljem svijeta, među kojima se od danas nalazi i Hrvatska. Gradovi poput Zagreba, Dubrovnika, Zadra i Splita tako su se pridružili svjetskim metropolama poput Manchestera u Velikoj Britaniji, Singapura i Cape Towna u Južnoj Africi u kojima je već neko vrijeme omogućeno gotovinsko plaćanje na Uberovoj platformi.

Također, Uber inzistira na transparentnosti prilikom svake vožnje, što će biti moguće i dalje uvođenjem gotovinskog načina plaćanja. Visoku razinu transparentnosti omogućava prethodno isticanje cijene vožnje, digitalna evidencija svih vožnja i kontrola izdavanja računa za svaku uslugu.

Kako to funkcionira za nove korisnike?
- Preuzmi Uber aplikaciju na uber.com/app
- Registriraj se i upiši svoje osobne podatke (nije potrebno unijeti podatke o plaćanju)
- U Izborniku pod Načinima plaćanja navedena je GOTOVINA te uvijek naknadno možeš dodati svoju kreditnu ili debitnu karticu
- Potvrdi svoju lokaciju preuzimanja i zatraži svoju vožnju
- Na kraju vožnje, ukupni iznos plati vozaču u gotovini

Kako to funkcionira za postojeće korisnike?
- Otvori aplikaciju i potvrdi svoju lokaciju preuzimanja
- U izborniku pod Načinima plaćanja, izaberi opciju GOTOVINA (uvijek možeš odabrati način plaćanja koji tebi odgovara prije zatraživanja nove vožnje)
- Zatraži svoju vožnju
- Prije nego što napustiš vozilo, plati navedeni iznos vozaču u gotovini