Uspješno održana 7. akcija darivanja krvi u organizaciji grupe splitskih sportskih novinara, HNK Hajduk i Crvenog križa

U organizaciji grupe splitskih sportskih novinara, HNK Hajduka i Crvenog križa danas je na Poljudu održana sedma po redu tradicionalna akcija darivanja krvi. Akciju su došli podržati brojni sportaši, među njima i Hajdukovi prvotimci Josip Juranović, Josip Posavec i Ante Palavera, te trener Željko Kopić. 
  • Ovo je hvale vrijedna i plemenita akcija sportskih novinara, svi smo se uključili, igrači i stručni stožer. Ovo je prvi put da sam sudjelovao u ovoj akciji, ali i inače sam darivatelj krvi. U konačnici spašavamo ljudske živote i potrebno je da se svi stavimo na dispoziciju – kazao je Željko Kopić.
Na akciju se odazvalo sedamdesetak osoba, ukupno je njih 45 pristupilo davanju, a na koncu su skupljene 33 doze krvi. Razlika u broju je zbog toga što su neki u startu odbijeni zato što su unutar 28 dana boravili u inozemstvu, ili unutar zadnjih tjedan dana na području tri istočne hrvatske županije u kojima se pojavio virus ''Zapadnog Nila'', a neki su odbijeni zbog zdravstvenih razloga. Jedan od onih koji je dao krv bio je i legendarni igrač Hajduka Zlatko Vujović.
  • Nisam redoviti davatelj, ali čim sam vidio u medijima da je organizirana akcija, odmah sam došao. Da se malo našalim, Hajduku treba svježa krv za ove tri utakmice prije nego dođe Dinamo, pa sam došao u pomoć - kazao je Vujović.
Uspjehu akcije pridonosi i činjenica da je veliki broj davatelja prvi put dao krv, a organizatori su ih darivali posebnim poklonima za uspomenu na prvo davanje.
Najsretniji je na koncu bio Ivan Civadelić iz Segeta koji je nakon završetka akcije slučajnim odabirom izvučen i na poklon je dobio originalni dres Hajduka.