'Vrata Splita' nova su Instagram baza

Nevjerojatno je koliko zapravo stanovnik Splita može upoznati svoj grad zahvaljujući turistima. Zvuči čudno i nekako… naopako? No da, jako puno nas se barem jednom našlo u situaciji da šeta centrom grada, vidi ispred sebe turiste koji nešto fotografiraju nekoliko metara iznad i onda digne pogled i otkrije čudo na zgradi - prekrasan reljef, prozor, komad zida… koje možda i gledamo, ali ne vidimo, onako zapravo. Odmah nakon toga uslijedi onaj osjećaj “Pa ja zapravo ni ne poznajem svoj grad?!”.

Dvoje naših dragih Splićana Tea i Gojko Radić, tata i kći, preuzeli su stoga simpatičnu inicijativu slijedeći puno prekrasnih gradova u svijetu i pokrenuli Instagram stranicu pod nazivom Vrata Splita. Jednostavno je pogoditi da njih dvoje u timu iz dana u dan tu objavljuju fotografije raznolikih vrata koja ulaze u brojne splitske zgrade.

Nakon kratkog prolaska kroz pregled fotografija objavljenih do danas, lako ćete zaključiti upravo ono par redaka više - gledamo, a ne vidimo toliko toga sitnoga, simpatičnoga i zanimljivoga u našem gradu.

Zato pratite Vrata Splita u njihovom otkrivanju grada, a onda prošetajte sami i pronađite svoja najdraža vrata.