Zaklada Ana Rukavina poziva građane na akciju upisa u Hrvatski registar u Splitu

Zaklada Ana Rukavina će u četvrtak, 11. svibnja 2017. godine od 13:00 do 15:00 sati u Splitu održati 335. akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u suradnji s gospođom Anjom Babić i Studentskim zborom Filozofskog fakulteta u Splitu. Akcija će se održati u prostoru Filozofskog fakulteta u Splitu, Put iza Nove bolnice 10c (Klerikat, učionica U 6, prizemlje). 

Zaklada Ana Rukavina odazvala se ovom pozivu gospođe Babić kako bismo zajedno pomogli da oboljeli od leukemije, limfoma i teških oštećenja koštane srži dobiju nadu za novi život.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Poruka svake akcije upisa u Hrvatski registar je lijek je u nama. Njome Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote. Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), upisano 53.715 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je za 69 oboljelih u Hrvatskoj i inozemstvu.