Bolski vijećnici odlučili: nećemo Ultra Beach

Po svemu sudeći, završena je priča o Bolu i Zlatnom ratu kao lokaciji Ultra Beach partyja 15. srpnja, dan nakon završetka trodnevne plesne fešte Ultra Europe na stadionu Poljud. Kako su izvijestili Radio Brač i Dalmacija News, općinski vijećnici su se većinom glasova usprotivili željama organizatora i prijedlozima načelnika općine Tihomira Marinkovića koji se zalagao za održavanje partyja na najpoznatijoj dalmatinskoj plaži.

- Ja sam ocijenio da možemo imati više dobitaka od toga događaja u odnosu na negativnosti koje bi pretrpjeli. Tako sam i prezentirao projekt, ali je odnos snaga u Vijeću takav i on je prevladao u pravcu da se to ipak ne dogodi. Dio vijećnika je bio za, smatrali su da je to korisno za destinaciju Bol, ali demokratska situacija je takva da se većina od 11 vijećnika izjasni protiv. Takvu se odluku treba poštivati - kazao je Marinković za Radio Brač.

Kao razloge odbijenice vijećnici su naveli strah od ugrožavanja prostora Zlatnog rata, uz zaključak da održavanje Ultra Beach za Bol kao destinaciju ne bi donijelo neku veliku korist.

Nakon što je Hvar odustao od ovog plažnog nastavka Ultra Europe, kojem je lani bio domaćin, i odbijenice Bola, ne zna se gdje bi se taj dio festivala mogao održati. Nakon nekoliko odgoda objave lokacije za Ultra Beach, množe se pitanja i na Facebook stranici Ultra Europe, a organizatori su im odgovorili riječima:

- Ne vjerujte svemu što se piše. Ultra Beach će se održati, uskoro ćemo objaviti lokaciju.