Devet dana do otvorenja 6. Dimensions festivala uz Grace Jones

Još nas samo devet dana dijeli od početka šestog Dimensions festivala, a spektakularno otvorenje je zakazano u pulskoj Areni u srijedu 30. kolovoza. Prekrasni ambijent amfiteatra po prvi puta u regiji ugostit će neponovljivu Grace Jones, legendarnu ikonu koja već tri desetljeća definira glazbu, modu i umjetnost, te je neizostavan dio enciklopedija pop kulture.

Grace Jones u Pulu dolazi s čak deveteročlanim bendom, a za njen nastup se sprema i najveća produkcija koju su organizatori do sada postavili, zbog čega će Arena zasjati u potpuno novom svjetlu. Posebna konstrukcija pozornice na pozornici, duga čak više od 10 metara, napravljena samo za Grace, kao i specijalno osvjetljenje, samo su dio spektakularnog koncerta koji će obilježiti otvorenje Dimensions festivala. Njeni koncerti uvijek uključuju sjajan live nastup, originalnu kostimografiju, te pršte od energije, uzbuđenja i provokativnosti i dio su potpunog iskustva kojim Grace još jednom dokazuje da je bezvremenska umjetnica i živuća ikona.

Jednako tako poznat po svojim nastupima je elektronski super-bend Moderat, trojac kojeg čine članovi Modeselektora i Apparat, predvodnici berlinske scene, koji su svoju glazbu prenijeli na sve kutke svijeta. Ovo će biti i jedinstvena prilika vidjeti Moderat uživo, budući da su najavili prestanak djelovanja, a ovo ukazanje je jedno od zadnja tri nastupa u karijeri. Na tragu prošlogodišnjeg koncerta u Areni bit će i nastup eksperimentalnog jazz benda Henry Wu presents the Kamaal Williams Ensemble, te jednog od najuzbudljivijih bubnjara današnjice i kompozitora Mosesa Boyda.

Ulaznice u pretprodaji se mogu kupiti u Entrio sistemima i prodajnim mjestima, a blagajne kod Arene radit će idući tjedan, ponedjeljak i utorak od 15:00 do 21:00, te u srijedu od 15:00 do 23:30. Cijena ulaznice je 325 kn.

Nakon velikog otvorenja, Dimensions festival, jedan od najuglednijih u svijetu elektronske glazbe, se vraća na ikonsku tvrđavu Punta Christo od 31. kolovoza do 3. rujna, s preko 150 izvođača, sedam pozornica, divnim okruženjem s pogledom na Brijune i publici omiljenim zabavama na brodovima dovodeći glazbenike i publiku iz cijelog svijeta na čarobnu tvrđavu pored Pule.

Glazbene kombinacije snova čine imena od lokalnih legendi do međunarodno cijenjenih umjetnika. Nepogrešivi Floating Points, funk soul legende u punom sastavu Cymande, techno kralj Jeff Mills i kraljica minimalnog techna Nina Kraviz samo su neka od imena koja će režirati glavnu pozornicu. Marcel Dettmann, jedno je od vodećih imena suvremenog techna, dok Theo Parrish uz poseban cjelonoćni set dolazi na tvrđavu, a priključuje im se legendarni Gilles Peterson. Više od 20 brodova krenut će na morsku avanturu iz festivalske luke podno tvrđave, a na njih će se ukrcati predstavnici najpoznatijih izdavačkih kuća i niz odličnih imena s vrha liste izvođača. Kampiranje u kampu Brioni je najpovoljnija opcija smještaja na Dimensions festivalu i odličan način da osjetite festivalsku atmosferu, a u prodaji su povoljnije kamp ulaznice za posjetitelje iz Hrvatske i regije, a mogu se naći na ovom linku.

U prodaji su povoljnije regionalne festivalske ulaznice, po cijeni od 850 kuna za sve dane festivala (festivalska ulaznica ne uključuje i koncert otvorenja). Ulaznice se mogu kupiti u Entrio sistemima i na Entrio prodajnim mjestima. Na festivalskim blagajnama bit će moguće kupiti 3-dnevne ulaznice (700 kn), 2-dnevne ulaznice (500 kn) i jednodnevne ulaznice koje se mogu kupiti na taj dan (250 kn).

Više pročitajte ovdje.

***

Sve informacije o Dimensions festivalu dostupne su na: