Devetnaesto i posljednje izdanje festivala Ethnoambient Salona držat će se 22. i 23. srpnja 2016.

Skoro dva desetljeća je Ethnoambient Salona nezaobilazni dio ljeta u Solinu, Splitu i okolici, no, čini se da je ovoj priči, nažalost, došao kraj. Kako nas obavještavaju organizatori, ovogodišnja glazbena proslava kulturne raznolikosti će se održati na solinskoj Gradini 22. i 23. srpnja, obje večeri s početkom u 20sati.

U petak, 22. srpnja, će nastupiti Cinkuši, Seckou Keita, Lidija Bajuk kvartet, Pučki pivači Gospe od Otoka, a u subotu, 23. srpnja, možete poslušati Kries, Tamara Obrovac Transhistria Ensemble, Dunju Knebl i Kololiru.

Organizatori su izjavili kako „devetnaesto i posljednje izdanje Festivala ETHNOAMBIENT SALONA završavaju približno kako su i počeli - s glazbenicima iz Hrvatske koji su s njima bili i prvih godina te sa Seckouom koji je na Gradini kao doma.“ Zato vas pozivaju da ove godine na Gradini ne tugujete za nečim što nestaje već da opet proslavljate promicanje kulturne raznolikosti zajedno s Dunjom, Lidijom, Tamarom, Cinkušim, Mojmirom i ostalom šarolikom grupom glazbenih kreativaca.

Vizija ovog najstarijeg "world music" festivala u Hrvatskoj jest da hrvatsko društvo bude primjer tolerancije i prihvaćanja raznolikosti, da pritom zadrži svijest o vlastitom kulturnom identitetu, te o vrijednosti i važnosti očuvanja tradicijske kulture i baštine. Festival Ethnoambient ostvario je svoj glavni cilj izgradnje identiteta, vrijednosti i posebnosti. Obogatio je nacionalnu kulturnu scenu, tradicionalno je dobro posjećen i medijski popraćen, te se percipira kao središnje i najznačajnije "world music" festivalsko događanje u Hrvatskoj.

Lokalno mali ali idejno veliki i utjecajan, prerastao je u godišnje okupljanje ljudi zaljubljenih u zvukove s raznih krajeva svijeta.

Više o posljednjem izdanju Ethnoambienta možete pronaći na njihovim službenim stranicama, cijena dnevne ulaznice je 60 kn do 20.7. putem Entrio.hr kao i u Suvenirnici Zvonimir u Solinu, te 75 kn na ulazu.