Dođite na 3. Radio na cesti

KLFM, prvi hrvatski community radio, na legendarnom platou ispred Doma mladih,po treći put predstavlja i nepristojno pokazuje prstom na domaće glazbenike koji trebaju vašu pažnju. Koncert će se  prenositi uživo streamingom. 

Čitav događaj je dio ovogodišnjeg Platformata i drugi dio trodijelne turneje koju radio KLFM organizira pod pokroviteljstvom mreže udruga Clubture, Ministarstva kulture, zaklade Kultura Nova i Grada Zagreba.

RASPORED DOGAĐANJA

• Plato Doma Mladih 17:00 - 22:00

17:00 – 18:15 Sutra (ST)

SUTRA je produkcijski i live projekt koji su 2015. pokrenuli MJ Suddani (resident DJ E!nights-a) i Antonio Milina (ex Dječaci/ AM:PM) vođeni idejom stvarnja glazbe koja je kombinacija elektronskih i instrumentalnih elemenata. Njihov nastup je kombinacija originalnih traka i kvalitetnog momenta improvizacije.

18:15 – 19:30 Marinada (RI)

Marinada je umak za vaše snove u savršenom omjeru. Da možemo uvijek uskladiti obaveze, bili bi nam standardni dio svakog Radija na cesti. Već dugo godina marljivog kreativnog rada daleko od mainstream svjetala čine svaki Marinada live novootkrivenim iskustvom. Možemo ih zvati, elektro poetama.

19:30 – 20:45 The Basewalks (ZG)

The Basewalks su bend iz Zagreba. Poput većine bendova i on sviraju muziku. Muzika the Basewalksa govori sama za sebe. Dođite i poslušajte.

20:45 – 22:00 Sleepyheads (ZG)

Četveročlani bend koji utjecaje crpi podjednako iz onih momenata zbog kojih smo voljeli gitarsku glazbu iz devedesetih kao i iz modernih strujanja nultih i desetih. Ima tu svega, ali prije tog svega su bubanj, bas, gitara, još jedna gitara i glas. Indie rock koji je ponekad indie pop, ali je više od svega rock and roll. Najbolje čuvana tajna domaćeg indieja, bend koji svakim nastupom stekne nove oduševljene obožavatelje, legende scene i prije nego su na nju zapravo stupili.

Klub Kocka 22:00 - 06:00

Koncertom ne završava današnji program već se spuštamo niz skale u osvježeni Kockin hodnik i nastavljamo većer pod budnim uhom radijskog Eslpendor crew-a i njihovog vibrantnog gosta imena LukadeLuxe.

Ulaznica za ovaj dio programa je simboličnih 20 Kn i kupnjom iste direktno pomažete opremanju studija radija KLFM. Slobodan upad u Kocku ostvarujete i učlanjivanjem u klub donatora radija KLFM te dobivanjem radijskih promotivnih artikala zauzvrat.

LukadeLux aka Luka Boras, zagrebački je DJ, te rezident u kultnom klubu "Masters". Još od ranog djetinjstva opčinjen je blues-om, funk-om, jazz-om, soul-om ili kako on voli reći "Dad was "blues man" and mom was a "soul woman".

Njegovi setovi su više žanrovska fuzija, pa se tako može čuti soula, funka, disca, afra, balearica i house-a, dok kao svoje uzore navodi cijenjene selektore i dj-e poput Lexxa, Gerd Jansona, Hunee-a, Dj Harvey-a itd.

https://hearthis.at/lukadelux/lukadelux-casualmonday-2902160/?acc=688706#pause
https://soundcloud.com/lukadelux

Uz Luku za nas glazbu selektiraju i naši momci, voditelji emisije Radio Esplendor i začetnici klupske večeri This Is Your House.