Dvodnevni Split spot festival zove na Tvrđavu Gripe

Split spot festival na Tvrđavi Gripe otvorit će u petak navečer svojim showom Damir Duplančić, autor popularne radio emisije 'Izgubljena generacija' iz koje su nastale i dvije knjige. On će s gostima od 21 sat komentirati stare spotove koji će se prikazivati na platnu. Nakon toga će okupljeni imati priliku vidjeti prvi set spotova koji su ušli u finale drugog SSF-a, a DJ Sob Musharaf je zadužen za završni party prve večeri.

Drugog dana Split spot festivala na Tvrđavi Gripe u podne će se održati promocija opreme za snimanje, a nakon toga i okrugli stol na temu korištenja video spotova u turističke svrhe. Od 20 sati se otvaraju vrata večernjeg dijela programa, gdje će se prikazati drugi dio spotova finalista, te proglasiti pobjednici u šest kategorija: 'Najbolja režija', 'Najbolja montaža', 'Najbolja fotografija', 'Najbolja animacija i vizualni efekti', 'Najbolji debitant' i 'Nagrada publike'.

O 'Nagradi publike' odlučivalo se glasovanjem preko službene Facebook stranice Split spot festivala, dok je ostale nagrađene odabrao stručni žiri u sastavu Bernardin Modrić, Thomas Krstulović i Nikolina Mazalin. Autor statue je, dodajmo, Mišo Popović, a za izradu je bila zadužena splitska tvrtka Neir.Nakon dodjele nagrada uslijedit će koncert grupa Judette i M.O.R.T. s kojim će završiti drugi SSF. Važno je napomenuti da je ulaz besplatan na sva događanja, jedino će trebati platiti ulaznicu oni koji namjeravaju doći na festival u subotu tek iza 22 sata. Voditeljica programa je Ana Krolo.