Ekstravagantni drag show iz Ljubljane u Klubu Kocka

Ove subote, 2. studenog, u kultnom splitskom Klubu Kocka gostuje ljubljanski drag show Divine Desire u izvedbi skupine Cabaret Tiffany. Nakon izvedbe, do jutarnjih sati glazbu puštaju DJ Coka i Ponoćni Kauboj.

Cabaret Tiffany projekt je ljubljanskog kluba Tiffany u kojem LGBTQ stvaraoci razvijaju scenske nastupe. Njihova izvedba ‘Divine Desire’, koju će ove subote s početkom u 23 sata izvesti za splitsku publiku u klubu Kocka, preispituje suvremenu građansku moralnost. Šou se referira na društveno pronicljiv i kritički nastrojen rad slikara Otta Dixa te redatelja John Watersa koji je kroz svoj rad često provocirao moralne vrijednosti američke srednje klase.

Za glazbeni program nakon performansa pobrinut će se DJ Coka i Ponoćni Kauboj, koji će selekciju posvetiti “soundtracku” gej sauna i dark room-ova 80ih. Očekujte puno disca.

Klub Kocka otvara vrata u 22 sata, izvedba starta u 23 sata, a nakon ponoći glazbeni program traje od 4 sata. 

Aktivnost je dio programa qFEST/qRADIONICE kojeg provodi kolektiv queerANarchive u partnerstvu s Koalicijom udruga mladih i Platformom Doma mladih, uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Splita. Rad kolektiva queerANarchive podržava Zaklada Kultura nova. 

2.studenog 2019.

Zbog homofobnog napada u Ljubljani otkazan nastup Cabaret Tiffany-ja u splitskom Klubu Kocka

 

U petak, 1. studenog u 6 sati ujutro skupina homofobnih nasilnika napala je Klub Tiffany u Ljubljani u kojem rade i kojeg vode izvođači Cabaret Tiffany-ja. Nasilnici su devastirali klub, na sreću nitko nije ozlijeđen. Zbog ovih nesretnih događanja njihov nastup Divine Desire najavljen za subotu 2. studenog u splitskom Klubu Kocka odgođen je do daljnjeg. 

Umjesto najavljenog performansa održat će se parti podrške Klubu Tiffany uz najavljene DJ-e C_Bastard i Ponočni kauboj.