Humanitarni koncert LOZO, EVO RUKE!

Brojni glazbenici i bliski prijatelji udružili su snage kako bi humanitarnim koncertom LOZO, EVO RUKE! u utorak, 1. kolovoza 2017. u Đardinu, pomogli kolegi glazbeniku i dragom prijatelju Ivanu Lozi.

Naime, njegovu skromnu kuću u Žrnovnici teško je oštetila vatra uslijed požara koji je 17. srpnja ove godine zahvatio okolicu Splita.

"Kada se požar počeo približavati Žrnovnici, nazvala me žena i obavijestila kako cijelo popodne zalijeva dvorište ne bi li tako spriječila širenje vatre. Kada sam došao kući s posla, vidio sam da je vrag odnio šalu. Požar je bio jedva kilometar od nas. Namočio sam vodom ručnik i stavio ga preko lica da se ne ugušim od dima. Prolijevao sam s ono još malo vode što je pod tlakom ostalo, nakon čega sam počeo koristiti sve što mi je došlo pod ruku: deke, majice, granje... a vatra se sve brže približavala mojoj kući." prepričava Ivan.

"Nedugo zatim vatra je izmakla kontroli. Začuo sam snažnu eksploziju i potrčao s druge strane kuće da vidim o čemu se radi. Vatreni vrtlog visok najmanje dvadeset metara bio je u mom dvorištu. Vidio sam da mi nema spasa. Uzeo sam suprugu pod ruku i pobjegli smo automobilom. Htio sam barem njega spasiti, ako mi već kuća gori."

Velika sreća ovog oca troje djece je što su sva njegova djeca u to vrijeme bila na sigurnom, no materijalna šteta koja je ostala nakon požara je značajna. Vatra je progutala okućnicu, vrt, progutala je čak i dobar dio stvari u kući. Ipak, u svoj njegovoj nesreći, Ivanu je jedna okolnost izmamila osmijeh na lice. Naime, vatra je zaobišla njegovu "svetinju" i izvor prihoda - bubnjeve.

"U utorak imamo jednu lipu humanitarnu večer." rekao je Ilija Utrobičić - idejni začetnik ovog humanitarnog koncerta. "Ideja je da mi muzičari damo malo ruke našem kolegi Ivanu Lozi kojemu je požar napravio veliku štetu na kući. Kućni band večeri je Jukebox Live Band iz Kaštela, a nastupati će i Čuvari Svirala, Francesco Ljubica, The Boosters band, Trio Gušt Free Jazz Band i drugi. Dođite i dajte ruke!"

Tijekom koncerta prikupljat će se novčani dobrovoljni prilozi za pomoć. Sva prikupljena sredstva bit će uručena Ivanu Lozi osobno na pozornici nakon koncerta.

U utorak, 1. kolovoza 2017., svratite u Đardin, uživajte u odličnoj svirci i dajte ruke Lozi!