Igram da ne ostarim: Skandal na ASI-ju!

Na sveopći šok i potpunu nevjericu organizatora, na sinoćnjem izdanju ASI-ja(Ajmo se igrat!) nitko nije zaigrao ni Avalon ni Codenames! Voditelji večeri odbili su komentirati, blijedi u licu, pijući čaj za smirenje, okruženi prijateljima koji su nas otjerali govoreći da im "treba zraka".

Pitali smo posjetitelje što misle o tom neobičnom fenomenu. Magdalena (24) podijelila je s nama svoju zabrinutost: "Te su se dvi igre uvik ovde igrale, evo ja ne znan šta će bit s nama ako ljudi više neće da ih igraju." Ante (31) nas je zaustavio u hodniku i prišaptao da je bila jedna "ekipa, tri momka i dvi cure" koji su htjeli nešto igrati, ali kad im je jedan od voditelja ponudio Avalon, samo su se tiho okrenuli i otišli. "Ne znan, to je sto posto neka zavjera," Ante je dodao.

Usprkos nedostatku srednjovjekovnih laži i obmana na dvoru kralja Artura (Avalon) i špijunskih uličnih atentata (Codenames), posjetitelji su se ipak uspjeli nekako zabaviti igrajući se znanstvenika koji pokušavaju Mars učiniti pogodnim za življenje (Terraforming Mars), staroegipatskih aukcija (Ra), lordova i drugih stvorenja u pokušaju kontroliranja Vetinarijevog grada (Discworld: Ankh Morpork), spašavanja svijeta od smrtonosnih epidemija (Pandemic), borbi za prevlast u kavernama drowova (Tyrants of the Underdark), oblikovanja što ljepšeg vrta i sprečavanja pande da pojede baš sav bambus (Takenoko), otimanja za poziciju pripovjedača bajki (Once upon a time), novačenja heroja  i borbe do smrti (Hero realms), slikanja najljepše japanske slike na svili (Kanagawa), preživljavanja napada hordi vanzemaljaca (Legendary encounters: an Alien deck building game), kupnje dragulja i stjecanja bogatstva u nadi da će imati prestiž i moći ugostiti plemiće (Splendor), nadmetanja u brzini i ruke i oka (Jungle speed), nadmudrivanja tko će se prvi riješiti karata iz ruke (Uno), građenja galaktičkih civilizacija (Race for the galaxy), građenja i vođenja jednog od sedam velikih antičkih gradova (7 wonders) i kombinirali različite tajne uloge kako bi gradili zgrade i skupljali bodove (Citadels).

Pomozite nam da Avalon i Codenames idući put ne budu zanemareni, da se ta lijepa tradicija nastavi i da naši posjetitelji više ne budu zabrinuti za opstanak "pravog igranja" na našim događanjima. Dođite već ovu subotu (17. 2.) u Gradski kotar Blatine-Škrape (Poljička cesta 31) na cjelodnevno igranje na 9. Danu društvenih igara (13:00 – 00:00 h), a 24. 2. se ponovno igramo na Večeri modernih društvenih igara "Ajmo se igrat'!" u Chilltona (Jadranska 1) u sklopu programa Klub zona.

Piše: Romana Jadrijević