Igram da ne ostarim: Zadnji, ali uskoro ćemo opet

U subotu se u prostoru Kluba zona okupilo tridesetak posjetitelja kako bi ispratilo posljednji ASI ove sezone. Igralo se mnogo zanimljivih igara: Čovječe, ne korumpiraj se!, Terraforming Mars, Takenoko, Ticket to ride: Europe, Splendor, Merchants & Marauders, Ra, Jungle speed, A few acres of snow, Kanagawa i Photosynthesis.

Posebno zanimljiva bila je igra večeru u sklopu rubrike Nauči novu igru: Čovječe, ne korumpiraj se! Radi se o edukativnoj igri nevladine neprofitne organizacije Forum za slobodu odgoja, koja je nastala tijekom provedbe projekta "Obrazovanje protiv korupcije". Igru je razvila prof. Martina Budimir iz Požege na temelju svima omiljene Čovječe, ne ljuti se!

U igri koja podržava do četiri igrača, pobjeđuje onaj koji je najmanje korumpiran. Razina korumpiranosti određuje se preko kartica s tekstom koji opisuje određenu situaciju, zatim daje tri izbora od kojih jedan vodi tri polja naprijed, drugi vodi jedno polje natrag, a treći omogućuje da ostanete stajati na mjestu, ovisno o vašem izboru i razini korumpiranosti. Igra je uglavnom prilagođena djeci kako bi ih educirala o tome što je ispravno, a što ne (u smislu korupcije, naravno), ali mogu je igrati i odrasli.

Iako je ovo bila zadnja Večer modernih društvenih igara "Ajmo se igrat'!" za ovu sezonu, Udruga F&ST se već priprema za ljetna događanja i novu sezonu na jesen.

Sve novosti možete pratiti na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/UdrugaFST/