Igre gladi: Šojka rugalica, 1.dio epske završnice u Cineplexxu

Mlada oscarovka Jennifer Lawrence vraća se ulozi koja ju je proslavila. U filmu Igre gladi: Šojka rugalica 1. dio ona je ponovno Katnis Everdeen, no ovaj put nije više nepoznata djevojka nego vođa masovne pobune potlačenih protiv vladajućeg Capitola.

Priča postaje još napetija kako futuristička kronika života Katniss Everdeen ulazi u novo poglavlje. Igre su možda zauvijek uništene, ali borba za preživljavanje postaje sve žešća. Katniss će morati biti hrabrija i jača no ikad u borbi sa svemoćnim Kapitolom. Shvaća da nema izbora osim razapeti krila i prigrliti simbol Šojke rugalice. Da bi spasila Peetu ona mora postati vođa. 

 

Broj 55 priča je o maloj skupini hrvatskih vojnika koji u jesen 1991. godine odlaze u patrolu improviziranim oklopnim vozilom vlastite izrade. U obližnjem selu upadaju u zasjedu, vozilo biva onesposobljeno, a oni su prisiljeni sakriti se u obližnju kuću. Priča inspirirana istinitim događajem apsolutni je pobjednik ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala s 8 Zlatnih Arena.

 

Novo otvaranje je i novi film Gerard Depardieua, Dobrodošli u New York. Film smješten u svijet bogatih i moćnih, onih koji imaju i onih koji nemaju. G. Devereaux je moćan čovjek. Čovjek koji svakodnevno radi s milijardama dolara. Čovjek koji kontrolira ekonomsko stanje nacije. Čovjek kojeg vodi pomahnitala i razuzdana seksualna želja. Čovjek koji sanja o tome da spasi svijet, a ne može spasiti sebe. Ovo nije film o tome što se dogodilo, već o onome što će se dogoditi. Posjetite web www.cineplexx.hr ili facebook stranicu www.facebook.com/cineplexxhr , pogledajte koji su filmovi najgledaniji, pročitajte komentare, ostavite preporuku i rezervirajte ulaznicu! Vidimo se Cineplexxu City Center one Split!