INmusic dovodi i MGMT

Ranije nego se možda i očekivalo organizatori zagrebačkog festivala INmusic 2014 koji se održava u lipnju na Jarunu ponudili su i treću veliku atrakciju: nakon službene potvrde dolaska Pixies i The Black Keys, najavljen je američki elektro glam-pop dvojac MGMT.

Projekt su 2002. pokrenuli Ben Goldwasser i Andrew Van Wyngarden, ali su u prvo vrijeme svirali kratke, petnaestominutne nastupe za svoje studentske kolege. Nakon kratke suradnje s neovisnom etiketom Cantora Records za koju su izdali prvi EP, stigao je potpis za veliki Sony, i počinje njihova prava diskografska karijera. Prvi album "Oracular Spectacular" izdali su 2008., a dvije godine kasnije uslijedio je "Congratulations" koji im je priskrbio dvije nominacije za Grammy. Počeli su odlaziti na turneje, nastupali su u najvažnijim američkim televizijskim emisijama, a Paul McCartney im je javno iskazao naklonost. Ove godine izdali su treći album, nazvan imenom grupe, kojega će promovirati i na INmusicu između 23. i 25. lipnja.

Vrijedi opet podsjetiti i na blagdanski paket INmusic festivala u kojem se nalazi festivalska ulaznica, majica, dvije Ožujske pive te vaučer OTP banke za ugovaranje PayPass prepaid kartice s pologom od 100 kuna, a koji se može naručiti preko Tisak Media Webshopa po cijeni od 329 kuna. Regularne ulaznice se mogu kupiti putem sustava Entrio po cijeni od 299 kuna (troškovi transakcije nisu uključeni u cijenu).