Krešo Bengalka objavio album "Split ZOO"

Gotovo šest sezona nakon što se pojavio na sceni s rap senzacijom Kiša metaka te godinu dana nakon solo izdanja «Finale», prvo hip hop ime Dalmacije, Krešo Bengalka, objavio je novi album imena «Split ZOO» kojeg će koncertno predstaviti i publici Sea Star Festivala.

Nakon solo prvijenca “Finale” (2017.), drugi album gotovo da i nije novi, jer se na koncertima već mjesecima uglas pjeva većina stihova. Sa 17 tvrdih pjesama 'Split ZOO' je ono što svi vide, a odrepati može samo ovaj prvak tvrdog đira koji postaje sve tvrđi. Da bi prikazao mračnu stranu splitskih ulica, Krešo oko sebe okuplja vrhunsku ekipu, pa mu tako na pjesamama pjesmama gostuju: Vojko V, Vuk Oreb, Batman 3000, Žuvi, Stipe Srdela, Speedheads, Slobo Indijanac, Antonio Makinja i Žuky Brate. Album je najavljen singlom «Šta ćeš» koji je u svega nekoliko mjeseci dosegao broj od gotovo milijun pogleda na YouTube kanalu.

Krešin trap splitskih ulica vrlo lako se uvlači pod kožu u bilo kojem dijelu Hrvatske i šire, dok se glazba koju sam radi, uz vrhunsku produkciju spotova komotno može usporediti s uradcima zvijezda na svjetskom nivou. U spotu za posljednji singl «Jim Morrison» pojavljuje se i najpoznatija hrvatska twerkerica, Vukovarka Sarah Seifert.

Respekt ovom MC-u i producentu stiže sa svih strana. Na nedavno dodijeljenim Hip Hop Unity nagradama za 2017. godinu od čak pet nominacija, okitio se s dvije osvojene titule –za MC-a i producenta godine, a novim albumom upravo je najavio da bi 2018. definitivno mogla biti njegova godina.

Krešo je uz velikane Tram 11, splitske Dječake, provokativnu Sajsi MC i legendu Edu Maajku među prvim potvrđenim regionalnim izvođačima na ovogodišnjem Sea Star Festivalu koji se od 24. do 27. svibnja održava u Umagu. Uz vrhunska imena koja čine britanski synth pop duo Hurts, najbolji svjetski DJ duo Dimitri Vegas & Like Mike, njemački hitmaker Robin Schulz, francuski DJ duo Ofenbach i misteriozna DJ-ica MATTN, publika će kao i prošle godine imati priliku gledati najveće svjetske glazbene zvijezde u magičnoj laguni Stella Maris.

Trenutno su u ponudi festivalske ulaznice po poklon cijeni od 259 kn, što je 50% od finalnog iznosa, a prodaju se u sustavima Ticket Shop i Entrio. VIP Gold ulaznica ostaje po nepromijenjenoj cijeni od 749 kn, a Sea Star nudi i dvije vrste kampiranja, Premium i Premium Plus, obje s 4 zvjezdice po cijeni od 209, odnosno 249 kn. Exitova turistička agencija Exittrip.org nudi i pakete koji uz ulaznice, nude brojne druge opcije za smještaj i prijevoz do Umaga.