Kultur Shock ovog petka u Kocki!

Napokon u Splitu, brzi, veseli, talentirani i nevjerojatno uvježbani, u sred velike europske turneje, dočekujemo KULTUR SHOCK!

Nedavno su objavili svoj novi, deveti album pod nazivom "IX" u cijelosti financiran crowdfundingom, sto samo još jednom dokazuje koliko vjernih fanova diljem svijeta ima ovaj bend koji za sebe kaže da „ne pripadaju nikome i ničemu, već samo jedni drugima, i svojoj publici“.

Za razliku od većine sezonskih glazbenih pojava, KULTUR SHOCK tvrdoglavo drma scenom već 20 godina, a poštovanje fanova i kritike osvojili su nastupajući u stotinama manjih i većih klubova te na festivalima na tri kontinenta.

Turneja je započela 6. veljače u Parizu, nastavila se kroz Njemačku, Skandinaviju, srednju Europu i Balkan, sve do Ankare u Turskoj, a završava koncertima u Solunu i Kopenhagenu, 12. i 13. ožujka.

Kultur Shock su sastavili i posložili potpuno novu set listu koja uključuje čak sedam od devet novih pjesama i pomno odabranih songova sa njihovih prethodnih šest studijskih albuma, a lista objedinjuje pjesme koje je nemoguće zaobići. Dosadašnji nastupi na turneji, dupkom puna i usijana zagrebačka Močvara, riječki Palach i ljubljanska Gala Hala svakako su to dokazali.

Trenutno možda najbolji live band svojom nevjerojatnom energijom čini da im pjesme uživo zvuče neusporedivo bolje nego na albumu i dobijaju sasvim novu dimenziju koja publiku neodoljivo tjera na ples. Kao i obično, njihov koncert zahtjeva uključenje i sudjelovanje publike koja je itekako pozvana da se, upijajući energiju sa pozornice, slobodno izražava u slavljenju glazbe i života. Ovaj bend nikada nije igrao na sigurno i ne namjerava to učiniti ni ovaj put jer nitko i ništa nije sveto, ali sve i svi su itekako bitni.

Kao predgrupa nastupit će sarajevski bend Bezbeli Apstraklije, a za zagrijavanje i dobru atmosferu nakon koncerta je zadužen Kockin resident Shegrt. Ulaznice u pretprodaji od 40 kn mogu se naći na sljedećim mjestima: Split Circus, Café bar Mosquito, Café bar Studio ST, Klub Kocka, a na dan koncerta moći će se kupiti na ulazu u klub od 22h, po cijeni od 60 kn.

Kultur Shock vas očekuje u petak, 27. veljače u splitskom klubu Kocka, a nekoliko najsretnijih na svirku vodimo besplatno. Dovoljno je na karte@split.com.hr poslati svoje podatke, a dobitnike ćemo o načinu preuzimanja obavijestiti emailom.