Legendarni Pixies na INmusicu 2014!

Počela su se objavljivati imena zvijezda ljetnih festivala sljedeće godine, a primat je pripao legendarnom bostonskom bendu Pixies, koji će kao zasad prvi najavljeni headliner nastupiti na devetom INmusic festivalu na zagrebačkom Jarunu od 23. do 25. lipnja. Obnovljeni velikani alternative ove godine su sasvim rasprodali svoju europsku turneju, a njihov povratak na scenu po mnogima je jedan od najvažnijih glazbenih događaja 2013.

Pixies su osnovani 1986. godine kada su Charles Thompson (alias Black Francis) i Joey Santiago, dvojica prijatelja studenata sa fakulteta u Massachussetsu, tražili basistu koji voli naizgled nespojive izvođače: Hüsker Dü i Peter, Paul And Mary. Prema legendi, na oglas se tada javila Kim Deal, premda nije ni imala bas gitaru, a kamoli je znala svirati. Priključio im se i David Lovering, i do 1993., kada su prvi put napravili prekid u karijeri, nanizali su cijeli niz sjajnih albuma, praktički cijelu svoju službenu diskografiju: Surfer Rosa, Doolitle, Bossanova, Trompe Le Monde. Nakon punih 11 godina stanke, Pixies su opet krenuli na turneju, izazivajući oduševljenje fanova i superlative kritike, no osim serije niskonakladnih koncertnih albuma nisu ulazili u studio. Nakon još jedne pauze revitalizirali su se ove godine, i onda opet počeli puniti dvorane i otvorene koncertne prostore kakav će sljedeće ljeto biti i Jarun.

Za sve one koji žele dogodine na INmusic, u očekivanju novih imena mogu naručiti blagdanski paket u kojem se nalazi festivalska ulaznica, majica, dvije Ožujske pive te vaučer OTP banke u vrijednosti od 100 kn, i to putem Tisak Media Webshopa po cijeni od 329 kuna. Regularne ulaznice mogu se kupiti putem sustava Entrio po cijeni od 299 kuna (troškovi transakcije nisu uključeni u cijenu).