Ljetna turneja Mozartina se nastavlja u Splitu

U ponedjeljak, 18.06. u 19:30 u crkvi Svetog Križa u Splitu, dječji zborovi Papandopuline, Scarlattine, Chopinine i Raveline pod vodstvom dirigentica Kristine Horvat i Lorene Deidde održat će koncert kojim su prije nekoliko dana oduševile zagrebačku publiku, a glasovirskom pratnjom će ih podržati i zadarski pijanist Jurica Šoša.

Scarlattine čine djevojčice od 6 do 12 godina. Dječji je zbor od osnutka vodila Iva Majcenić, a 2007. godine ga preuzima osnivačica našeg Pjevačkog studija, Sonja Rem. Zbor izvodi klasičnu glazbu, a česti su gost na brojnim humanitarnim i prigodnim događanjima, kao i na televiziji i radiju. Zbor je također nastupao uz renomirane hrvatske orkestre, osvojio brojne nagradne na državnim natjecanjima, te osim u Zagrebu održao veliki broj koncerata u drugim gradovima Hrvatske. Male su zborašice zajedno sa svojom dirigenticom Sonjom Rem, kroz godine rada podigle kriterije dječjeg zborskog pjevanja u našoj zemlji. U rujnu 2015.godine zbor preuzima Lorena Deidda.

Osim što je dirigentica zbora Scarlattine, Lorena Deidda je dirigentica i Papandopulina koje su ime su dobile po velikom hrvatskom kompozitoru – Borisu Papandopulu, a zbor čine djevojčice od 6 do 12 godina. I njihov repertoar se sastoji od djela klasične glazbe, a kroz godine djelovanja nanizale su veliki broj uspjeha nastupajući na brojnim humanitarnim i prigodnim događanjima. Mlade zborašice njeguju klasičnu glazbu, a kroz godine djelovanja nanizale su veliki broj uspjeha nastupajući na brojnim humanitarnim i prigodnim događanjima, ali i održavajući samostalne koncerte u Zagrebu i ostalim gradovima Hrvatske (Osijek, Karlovac, Zadar, Rabac, Grožnjan i dr.). Osim u Hrvatskoj, Papandopuline su nastupale u Austriji i Njemačkoj, a u više navrata su snimale za radijske i TV emisije.

Dječji zbor Chopinine kao šesti podmladak Djevojačkog zbora Mozartine koji je osnovan 2015. godine također bilježi brojne nastupe i velike uspjehe, a posljednji i najmlađi dječji zbor po osnutku je dječji zbor Raveline kao sedmi podmladak Djevojačkog zbora Mozartine. Osnovan je u veljači 2018. godine.

Raveline kao i Chopinine od osnutka vodi nekadašnja solistica Djevojačkog zbora Mozartine, Kristina Horvat. Zborovi okupljaju djevojčice od 6-12 godina. Tijekom djelovanja postigli su zapažene nastupe kako u Hrvatskim gradovima, tako i u inozemstvu. Ovog ponedjeljka izvest će skladbe klasične glazbe poznatih hrvatskih i inozemnih skladatelja koje su primjerene njihovom uzrastu, a sve uz klavirsku pratnju pijaniste Jurice Šoše.

S istim ovim programom zborovi će se i dan nakon, točnije u utorak 19.06. nastupiti u Zadru s početkom u 19:30h u crkvi sv. Ivana Krstitelja.

Koncert je besplatan stoga ne propustite priliku vidjeti odlične zborove u Splitu.