Lovely Quinces u Huffington Postu o splitskim tajnama

Splitska kantautorica Lovely Quinces, alias Dunja Ercegović već je sasvim pristojna lokalna atrakcija, jedno od najvećih osvježenja splitske i hrvatske scene posljednjih godina. No, očito se nema namjere zadovoljiti takvim statusom. Upravo nastupa u jednoj od metropola indie glazbe, u teksaškom glavnom gradu Austinu, na festivalu South by Southwest, i dala je intervju planetarno popularnom portalu The Huffington Postu, ali u kojem i ne govori o svojoj glazbi, koliko o gradu iz kojeg dolazi - Splitu. Intervju je objavljen pod naslovom "8 Things You Didn't Know About Split, Croatia -- As Told By Indie Darling Lovely Quinces".

Portal predstavlja Lovely Quinces kao umjetnicu koja je u posljednje dvije godine svirala kao predgrupa Kurtu Vileu i Tame Impali, rasprodala koncerte u Zagrebu, nastupala u Beču i Chicago, i sada stigla do Austina sa svojom "mještavinom najboljeg od Americane i melankoličnog rocka s Balkana". Navode se Joni Mitchell i PJ Harvey kao njezini uzori.

No, zanimljivo je i kako je predstavila Split, kroz osam stvari koje joj se čine vrijednim pažnje za strance, osam njegovih "tajni", makar ih mi sve i znali.

1. Grad je star 1700 godina.

2. Ako ste bili u Španjolskoj ili Italiji, Split mora biti vaša sljedeća mediteranska destinacija.

3. Budite spremni jesti ribu.

4. Split je savršeno mjesto za opuštene putnike, ali stvarno opuštene putnike.

5. Festivala ima svuda.

6. Tajno mjesto za izlazak je Matejuška.

7. U glazbi vladaju klasični rock, blues, metal i hiphop.

8. Svuda ima neotkrivenih talenata.

Foto: Damira Kalajžić