Mladi splitski glazbenik otvorio dušu u zagrebačkom podcastu: ‘Splitska scena se počela buditi’

 

Na Digilab NSK Podcasti kanalu na YouTubeu kao i na svim relevantnim aplikacijama i servisima za audio sadržaj kao što su Spotify, Deezer, Google Podcasti i Podbean slušati možete čak šest novih podcasta.

Jedan od njih je i podcast Beli Zagreb Grad, svojevrsni nastavak istoimenog projekta, koji na društvenim mrežama postoji još od 2017. godine te portala koji je Barbara Grgić pokrenula netom nakon prošlogodišnjeg potresa u Zagrebu.

U jedanaestoj epizodi podcasta Barbari se pridružio mladi splitski glazbenik, rodom s otoka Hvara, Vincent Šepić, frontmen benda Zo.

Domaća scena početkom je ove godine postala obogaćena za šest mladih glazbenika okupljenih u bend Zo koji, osim Vincenta čine i Ante Eterović (gitara), Damjan Grubić (trombon), Daria Reba (klavijature), Josip Katić (bas gitara) te Antonio Strižić (bubnjevi). Predstavili su se prvim singlom “Poslovan lik” koji je samo uvod u njihovo prvo službeno studijsko izdanje pod palicom diskografske kuće RTL Music.

“Ljudi dosta u Splitu i dan danas razmišljaju na način ‘Što će nam reći? Hoćemo li mi proći u Splitu?’, a mi smo generacija koja ne pati za tim, nas to nije briga”, priznao je Vincent.

Što hrvatskoj glazbenoj sceni ima reć ova družina? Kako se dogodio obrat na splitskoj glazbenoj sceni i hoće li uskoro doći do obrata na hrvatskoj glazbenoj sceni otkrio je Vincent u podcastu Beli Zagreb Grad.