Najbolje od domaćih i regionalnih snaga na Dimensions i Outlook festivalima

Nakon spektakularnog otvorenja koje se sprema 30. kolovoza u povijesnoj pulskoj Areni uz divu Grace Jones, 6. Dimensions festival se do 3. rujna seli na očaravajuću tvrđavu Punta Christo pored Pule. Među više od 150 izvođača svjetske techno, house, disco, bass, jazz, funk i soul scene naći će se vrsna regionalna imena koja zvukom i stilom savršeno pripadaju festivalskoj viziji i stavu prema glazbi. Popis takvih snaga predvodi Petar Dundov, sinonim za svjetski prepoznat i cijenjen techno iz Hrvatske na koji se podjednako promišlja i pleše. S gustim rasporedom europske turneje, ucrtani nastup na Stables stageu 31. kolovoza se ne smije propustiti. Publiku ispred glavne pozornice, The Clearing, 2. rujna rasplesat će i Ilija Rudman, DJ i producent koji se u proteklih 15 godina profilirao u vladara underground disco i house scene u Hrvatskoj. Na festival se 2. rujna vraća hrvatski instrumentalni jazz-rock trio Chui, ovog puta u dnevnoj varijanti na pozornici The Beach. Live svirkama pridružuje se i razigrani Kozmodrum, projekt Janka Novoselića koji uspješno kombinira techno, house i dubstep s jazz i post rock glazbom. Nedavno su izdali svoj drugi album Gravity za etikete PDV i Zona Muzika te postali prava plesna perfekcija koju gledamo 3. rujna na Arija stageu.
Cuisine Dub, perspektivni Ante Matas u svoje live ambient improvizacije unosi spoj naizgled nespojivog – elektronske i akustične glazbe te mračan i topao zvuk.
U režiji domaće etikete PDV 2. rujna na The Ballroom pozornici predstavit će se hrvatske izdavačke kuće: Barba, Burek, Out Of Place, Pomalo i Vakum nošeni njihovim najboljim igračima kao što su Andrea Ljekaj, Borut Cvajner, Bebetto, Mislav, Pytzek i Volster.

Više o domaćim i regionalnim izvođačima na 6.Dimensions festivalu pročitajte ovdje.