Objavljeno 12 pjesama nominiranih za nagradu 'Cesarica'

Nakon prvog kruga glasovanja, poznati su finalisti glazbene nagrade publike za hit godine - Cesarica. Publika, fanovi i zaljubljenici u domaću glazbu proteklih su tjedana imali priliku birati između 40 pjesama koje su obilježile izbornu godinu. Zahvaljujući njihovim SMS i online glasovima, za prestižnu titulu hita godine, na prvom izdanju Cesarice, nominirano je sljedećih 12 pjesama:

Dani i godine – Nina Badrić (Nina Badrić / Predrag Martinjak - Nina Badrić / Predrag Martinjak)
Ima nešto u tome – Doris Dragović & Jacques Houdek (Tonči Huljić - Vjekoslava Huljić)
Ja po kafanama – Željko Bebek (Branimir Mihaljević - Fayo)
Meni se s tobom – Ivan Zak (Ivan Zak / Antonija Šola - Ivan Zak / Antonija Šola)
Ne mogu te prestat jubit – Tomislav Bralić i klapa Intrade (Vinko Barčot)
Reći ćeš mi fala – Klapa Rišpet (Pero Kozomara - Krešo Ivić)
Srce za vodiča – Petar Grašo feat. Hana Huljić (Tonči Huljić - Vjekoslava Huljić)
Sreća – Oliver & Gibonni (Zlatan Stipišić Gibonni)
Sve u meni se budi – Kedžo & Zsa Zsa (Ante Pecotić)
Zadnja želja – Miroslav Škoro (Ivica Plivelić)
Zagrli me – Pravila igre (Miro Buljan - Sonja Buljan)
Život nije siv – Mia (Mia Dimšić)

Podsjetimo, Cesarica je glazbena nagrada publike za hit godine koju je pokrenuo Unison – Hrvatski glazbeni savez s ciljem afirmacije publike kao nezaobilaznog faktora glazbene industrije i dodatne popularizacije domaće glazbe.

Završna manifestacija Cesarice održat će se u petak, 7. srpnja na splitskim Prokurativama, a njoj prethodi drugi krug glasovanja, od 12.6. do 2.7. U tom periodu publika će odabrati svog favorita među 12 nominiranih pjesama, a ona s najviše glasova okrunit će se Cesaricom, titulom glazbenog hita godine. Osim glavne nagrade, dodijelit će se i nagrade za svaku od zastupljenih kategorija (pop, rock, zabavna, klapska i tamburaška glazba) i to na osnovi najvećeg broja glasova publike ostvarenih u prvom krugu glasovanja.

Predsjednik UO Cesarice, Miro Buljan, zadovoljan je angažmanom cjelokupnog sektora hrvatske glazbene industrije: „Ova nagrada pokrenuta je radi velike želje i ljubavi svih dionika projekta Cesarica spram muzike općenito“, dok iz direkcije nagrade ističu da su zadovoljni odazivom publike u prvom krugu glasovanja.

Drugi krug glasovanja za Cesaricu otvoren je do nedjelje, 2. srpnja, a osim SMS i online putem, za svoje favorite možete glasovati i telefonski. Na službenoj stranici nagrade cesarica.org nalaze se sve detaljne informacije i pravila glasovanja.