Otvoren 3. FantaSTikon

Sinoć je u organizaciji Udruge za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST (https://www.facebook.com/UdrugaFST/) na FESB-u otvoren 3. FantaSTikon (https://www.facebook.com/events/260242631077941/), splitska konvencija fantastike, igre i znanstvene fantastike, i to sa čak 6 paralelnih programa.

Korado Korlević je prvo opisao svoje viđenje uvođenja predmeta iz STEM područja u predmetnu nastavu, a zatim nam je približio svemirski obzor, dok je Zdeslav Benzon pomogao Aleksandru Žiljku proći kroz najbitnije točke piščeve karijere. Između projekcija filmova The Secret of Kells, Severus Snape and the Marauders i The Greater Good, Marta Glažar je predstavila projekte udruge 3. Zmaj iz Rijeke. Sonja Gašperov je stripom otvorila učionicu za vremenske putnike, Josip Ćirić prožeo filozofska pitanja kroz igru Fallout, a Marko Fančović je objasnio kojih je to 10 najboljih autora u povijesti fantastike. Cijelo to vrijeme se igralo društvene igre u igraonici, PC i konzolne igre u Level Up zone, a za one kojima je bilo dosta virtualne stvarnosti, priključili su se LARP-u Terrible Creations Star Wars: Endor.

Danas vas očekuje bogat program koji počinje već u 12 sati, od Harry Potter pub kviza i Geek Trivia kviza s bogatim nagradama, preko predstavljanja počasnih gošći Milene Benini i Kristine Bilote Toxicpande, predavanja Krešimira Krole i Josipa Ćirića o gamerima u Hrvatskoj, Antonije Primorac o seriji Penny Dreadful, Aleksandra Žiljka o političkim uvjerenjima J. K. Rowling, Tine Ljubenkov o proslavi 20 godina igre Tomb Raider i predstavljanja Tjedna Harry Pottera u Gradskoj knjižnici Marko Marulić, do radionica pisanja drabblea, LEGO kockica kao hobija za odrasle, izrade Dungeons and Dragons kampanja, te radionice stripa Sonje Gašperov i radionica izrade čarobnih štapića, irskog plesa i štita Thorina Hrastoštita udruge Valinor. Uz navedeno će biti projekcije filmova Moomini – u lovu na komet i Le Maitre de la Mort - Harry Potter fan film, ali i dva LARP-a u organizaciji Terrible Creations: Famiglia Bonifacio i Battlestar Galactica.

Posjetitelji za cijelo vrijeme trajanja konvencije mogu igrati jednog od preko 150 naslova društvenih igara u igraonici ili se priključiti gamerima u Level UP zone PC i konzolnih igara.

Ulaznice se mogu kupiti na ulazu na konvenciju za:

1 dan = 35,00kn

2 dana = 55,00kn

Cosplayeri = 50,00kn 3 dana

FESB-ovci i osnovnoškolci besplatno.

Pratite ih na web stranici http://fantastikon.com/ i društvenim mrežama Facebook (https://www.facebook.com/fantastikon/), Instagramu (https://www.instagram.com/fantastikon/) i Twitteru ( https://www.instagram