Ovogodišnji San Sustipanske noći ima i aftere

Na ovogodišnjem Sanu Sustipanske noći u Splitu gostovat će iduće srijede 2. srpnja Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić, a dan poslije Rundek Cargo Trio. Prva koncertna večer rezervirana je tako za gitarističke magove i virtuoze, glazbenike svjetskoga renomea - Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića, koji su nakon duže pauze odlučili opet zasvirati. Riječima Stefanovskog "bit će to jedan pravi mali muzički praznik, što za nas izvođače, što za publiku".

Drugu koncertnu večer u goste dolazi Rundek Cargo trio, tj Darko Rundek, violinistica Isabel i multiinstrumentalist Dutso Vranić. Što očekivati? Ples kroz bogati opus njihove zajedničke karijere, podsjetiti nas na nikad zaboravljene hitove Haustora i Rundekovih solo nota.

Prostor predviđen za publiku je i ove godine zamišljen kao "picnic garden" tj. uživanje na dekicama i panjevima. Za one kojima se ne sjedi na dekicama, osigurani su visoki stolci koji se nalaze uz rub picnic gardena tako da će imati neometan pogled na pozornicu. Rezervacija stolova i dekica nema, ide se po principu "tko prvi njegova dekica"...

I ove godine spratite zalazeće sunce uz glazbenu kulisu kojom upravlja kapetan Kid Va koji sprema dvije selekcije: za uvod lagani jazz, soul, bossa nova ugođaj... Dok za malu noćnu muziku, rezerviranu za chill out nakon koncerta bira varijacije funka. Najavljenom playlistom Kid Va šalje jedinstvenu pozivnicu za nadolazeći festival na Braču u Supetru – Voi'sa.

Dva dana, apsolutni hedonizam za tijelo i um, recharge "baterija" koje se dnevno troše, Sustipan, borovi, picnic garden, slušaona na dekicama, plesanje bosim nogicama, mala noćna muzika, orkestar cvrčaka i samo jedan svake godine iz početka... San Sustipanske Noći. Nećete sebi oprostiti ukoliko ga propustite!