Plesnjaq: Laka premijerno u Splitu

Ove subotu 5.4. u sklopu Kockina programa "Plesnjaq" po prvi puta u Splitu će nastupit ekscentrični bosansko-hercegovački pjevač i jedna od najoriginalnijih pojava na regionalnoj glazbenoj sceni – Elvir Laković Laka. Njegova priča koju dijeli s sestrom Mirelom se konzumira u brzim i radosnim porcijama.

Na BH muzičkoj sceni Laka egzistira još od 1998. godine. Od tada je sa jednom pjesmom i TV spotom godišnje postepeno osvajao srca publike, što ga je sredinom 2007. godine, konačno, dovelo i do izdavanja prvog autorskog albuma pod nazivom “Zec”. Autor muzike i tekstova svih 10 pjesama na albumu je Laka, dok aranžmane, zajedno sa Lakom, potpisuje Igor Ćamo.

“Zec” nailazi na odlične reakcije publike, te Laka ubrzo postaje veoma popularan, omiljen i drag među svim generacijama.  Naredne, 2008. godine, Laka je izabran za predstavnika BiH na Eurosongu u Beogradu, gdje osvaja 10 mjesto sa pjesmom “Pokušaj”.

“Pokušaj” postaje regionalni hit, a Lakin ekstravagantni stil, scenografija, kostim, izvrstan smisao za humor, te sa druge strane, potpuna otvorenost, jednostavnost i ležernost sa kojom nastupa u javnosti, ubrzo osvaja srca publike u cijeloj regiji. Među Lakinim fanovima se nalaze ljudi različitih profila, starosnih dobi, ukusa i opredjeljenja.

Domaća publika mu ostaje vjerna i prilikom glasanja za regionalni pop/rock hit televizije MTV Adria (MTV Adria Best Act), te “Pokušaj” proglašava najboljom pjesmom, nakon čega Laka putuje u Liverpool na MTV EMA 2008. po svoj MTV kipić.

Nakon pauze i priprema za slijedeći album, Laka izdaje singl i spot za pjesmu “Brko” kao najavu svog drugog albuma “Stvorenje”. “Brko” postaje hitom preko noći, spot se premijerno vrti najprije na MTV-u, a potom na svim domaćim TV stanicama i njihovim top listama. Ali Laka ne prestaje sa inovacijama i novim iznenađenjima! Već samo dva mjeseca kasnije snima novi spot za pjesmu po kojoj je nazvan novi album – “Stvorenje”.

Iduće dvije godine Laka provodi u laganom ritmu, objavljujući po jedan singl i video godišnje. Posljednji video objavljen je u studenom 2013-te godine i nosi naziv "Gasovi".

DIjelimo 4x1 ulaznicu besplatno! Dovoljno je na mail karte@split.com.hr poslati svoje podatke, a dobitnike ćemo objaviti u petak ujutro. Sretno!