Povodom Dana žena: Zumba fitness maraton u subotu 11.3. u podne na Rivi

Povodom Dana žena u subotu 11.3.2017. od 12-14h, Centar plesa Split organizira veliki besplatni Zumba fitness trening na splitskoj Rivi.
Za detalje i Facebook event klikni OVDJE.
Motiv za trening je svima zajednički: zdravlje, jer ne košta ništa onima koji ga imaju a znači sve onima koji se razbole.

Sudjelovanje je besplatno, dovoljno je prijaviti se i doći u trenirci i tenisicama i zaplesati. Ponesite za svaki slučaj i rezervnu majicu, ručnik i vodu.

Ove godine na Rivi treninge će voditi čak 11 instruktora - domaći ali i brojni gostujući treneri, jer se najavljuje nekoliko autobusa gostiju iz susjednih zemalja koji će doći ovim povodom u Split:


Zumba fitness instruktori:
Enmanuel de Los Santos
Meri Tičić de Los Santos
Jozefina Gagro Perić
Matea Knez
Ana Cvitak
Ivana Tomaš
Doria Vojnović
Elsie Angeles Novaković
Josipa Baliban
Stella Zabos
Polina Mytko
 
Zumba fitness DJ: Dj Daddy Cool

Što je Zumba fitness?
Zumba je trenutno najrašireniji fitness program u svijetu koji svakodnevno vježba preko 14 milijuna polaznika u 150 zemalja svijeta. U Split Zumbu je prije sedam godina dovela rasplesana ekipa iz Centra plesa pod vodstvom Miljena Chovana i svojim zanimljivim animacijskim koreografijama već je postala prepoznatljiva za beach party na Bačvicama i brojne plesne evente u Splitu.
 
Zumba je plesni aerobik s latino ritmovima. Kombinirajući brze i spore vruće latinoameričke ritmove sa popularnom glazbom različitih žanrova te koristeći se jednostavnim i zavodljivim plesnim koracima 
ZUMBA® vas na zabavan način vodi kroz dinamičan intervalni trening kojim ćete pozitivno utjecati na: 
kardiovaskularni sustav, 
kardiorespiratorni sustav,
smanjenje potkožnog masnog tkiva,
jačanje muskulature,
raspoloženje.

Zumba Fitness djeluje na sve skupine mišića. Jačaju se i oblikuju noge, stražnjica, trbušna muskulatura , ruke, ramena, leđa, prsa.
Osnovni plesovi koji se najčešće komponiraju u sat ZUMBE su: merengue, salsa, reggaeton, cumbia ali i tango, bachata, calypso, belly dancing, hip-hop, rock&roll, twist itd.
 
Glazba, koraci i koreografija su tri elementa koja zajedno čine Zumba program jedinstvenim i revolucionarnim u fitness svijetu a time i drugačijim od Aerobic programa. Sva tri elementa zasebno nisu jedinstveni ali njihova kombinacija stvara poseban, novi i dinamičan fitness doživljaj.
Atmosfera na treningu zumbe je tako vesela i zabavna, čak i onima koji se nikad nisu usudili vježbati u grupi, ili nikad nisu plesali jer misle da nemaju ritma. Svima njima zumba ruši barijere i s vremenom koraci dolaze sami od sebe.

Potrošnja kalorija na Zumbi:
Potrošnja kalorija ovisi od osobe do osobe zbog različite težine.

Generalno se govori da se na satovima zumbe potroši između 500 i 1000 kalorija, no to je veliki raspon. No u tablici niže pokušati ćemo vam prikazati koliko se troši kroz zumbu ovisno o vašim kilogramima i ovisno o tome koliko energično vježbate.
Ako ste inače aktivna osoba onda ćete vrlo brzo moći raditi naprednije oblike vježbi i iskorištavati maksimalno svaki sat i pritom se zabavljati. Zabrinjavati se oko činjenice koliko ste potrošili nije uopće potrebno jer je glavno da ste se kretali, vježbali i zabavljali. Kako sve više radimo poslove gdje sjedimo ispred računala ili televizora, krećemo se automobilom ili javnim prijevozom umjesto hodanja ili bicikla, naše tijelo žudi za fizičko aktivnošću. Svaka i mala tjelesna aktivnost je dobro došla, a posebno ako pritom se osjećate dobro i opušteno.
Mnogo bolje ćete izgarati kalorije ako se fokusirate na to da sve pokrete i vježbe radite najbolje moguće, jer ako ste i dalje opterećeni svojim mislima s posla i nečim drugim dok vježbate, onda ne radite pokrete sa punim kapacitetom mišića i realno ne trošite kalorije kako bi trebali.