Rokeri ovog vikenda put Kaštela

Šestu godinu zaredom, volonterska udruga mladih Trokut Mladih Kaštela, organizira glazbeni festival Kaštelanske Rock Večeri. Festival je pokrenut s ciljem da se mladim, neafirmiranim autorskim bendovima pruži prilika da nastupe pred mnogobrojnom publikom, da predstave svoj rad, ali i da zasviraju s nekim od vodećih imena naše glazbene scene.

Tako reći, festival je zamišljen kao odskočna daska koja će mladim i kreativnim glazbenicima pomoći da svoj rad, svoje djelo izvedu pred publikom. Istovremeno, cilj festivala je i publici grada Kaštela ponuditi kvalitetan program, festival za mlade od mladih. I s ponosom možemo reći da su Kaštelanske Rock Večeri već sada središnji ljetni događaj za sve mlade u našem gradu.  

Do sada su na našem festivalu nastupili autorski bendovi ne samo iz Kaštela, Split i Trogira, nego iz cijele države, dok su nam prijave za nastup stizale iz svih nam susjednih država. Od većih imena na našim rock večerima nastupili su Elementa, Pero Defformero, L'Kok, Brkovi, Postolar Tripper, Manntra,Ti Ritu Piri Pip. I ove godine nastupit će bendovi iz Kaštela i Splita, ali i iz Zadra, Rijeke, Čakovca, Zagreba i Sinja. Ulaz je za sve posjetitelje besplatan.   

12.08.2016. – Akustična večer, nastupaju:  
Triggers – bend iz Zadra koji danas čine Šime/gitara,vokal, Mate/bubanj, Dino/gitara,vokal, Marjan-bas i Valeria/prateći vokal. U njihovom autorskom opusu su pjesme različitih žanrova, od laganih rock balada preko funka, bluesa pa sve do žestokih rock rifova na granici s punkom.
Merkur – bend iz Kaštela koji čine Božana/vokal, David/bubanj, Nikša/bas gitara, Željko/gitara, Nikica/solo gitara, prateći vokal. Svoj zvuk okarakterizirali su kao rekreativni rock, glazbu i stihove većinom potpisuje njihov Željko dok aranžmane rade svi skupa.
Sara Renar – (kant)autorica iz Zagreba koja izmiče strogom žanrovskom opredjeljenju. Njene pjesme doživjele su aranžmane rock sastava, blues akustike, trip hopa, brojne elektronske remixeve  te čak i jazza. Godine 2015. osvojila je Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu. Godine 2013. izašao je njen debitantski album „Djeca“, a 2014. EP „Jesen“.    

13.8.2016. – Električna večer, nastupaju:  
Dead Bubble Thing – bend iz Splita koji se okupio 2015. Četvero istomišljenika sa različitim glazbenim ukusima ušlo je u garažni prostor i nakon dvosatne buke rodilo se nešto što plijeni pozornost publike i kritičara, a zaintrigiralo je i nas. Za sebe kažu da nemaju jasnu viziju niti koncentraciju, da ne vježbaju. Ali ih zato na okupu drži međusobno dobra energija kojom će i nas začarati.   
Orka – još jedan bend, tj. „projekt“ nastao u 2015. godini, ali ovoga puta u Kaštelima. Dio projekta su Marino/vokal, Joško/gitara, Ivan/gitara, Ante/bas i Alen/bubnjevi. Uz nastupe ovog ljeta, spremaju se i za skorašnji ulazak u studio.
Media Stres – tročlani alternative rock bend iz Čakovca. Do sada su samostalno izdali 2 demo EP-a i jedan EP album. Svirali su na mnogim festivalima diljem Hrvatske, ali i u regiji (Beograd, Budimpešta) te osvajali i nagrade (Zaprešić demo fest, Imagine Croatia festival). U njihovim pjesmama osjeća se i utjecaj post-punka, post-grungea i progressive rocka.  
Sillycons – alternativni rock bend iz Rijeke koji čine Dario/vokal, Arijan/gitara, prateći vokal, Sanjin/bas gitara, Karlo/bubnjevi i David/klavijature. Teže žestokom i upečatljivom zvuku i danas su najviše usredotočeni na autorske pjesme na engleskom jeziku. Nastupili su na riječkom Student day-u i Fiumanci te su aktualni pobjednici Ri rock-a i Rovinj music festivala. Izdali su demo album, a novim singlom „It's over“ predstavljaju nadolazeći album.  
M.O.R.T. – punk-blues band iz Sinja kojeg ne treba posebno predstavljati. Godine 2014. nastupili su na našim tadašnjim 4. Kaštelanskim Rock Večerima, a od tada su samo nizali hitove i nastupe diljem regije. M.O.R.T.-ovci su John, Zvrk, Mile i Kikos koji su jednako poznati po svojim živim i energičnim nastupima kao i po svojim pjesmama žestokog zvuka i prepoznatljivih tekstova. Do sada su izdali album „Vrhunsko dno“, „Odjel za žešće“ te u travnju 2016. album „Tužna kocka“. Sve njihove uratke odlično je prihvatila kako kritika tako i publika, a od svojih početaka nanizali su mnogobrojne nastupe i nagrade na festivalima diljem regije.