Saša Jakelić i Vokalisti Salone snimili spot za pjesmu 'Partija je tenor bili'

Saša Jakelić i Vokalisti Salone snimili su spot za pjesmu 'Partija je tenor bili'. Ova snažna pjesma s porukom dobila je treću nagradu žirija na nedavnim Melodijama hrvatskog juga u Opuzenu. Tekst je napisala Katarina Jakelić,  glazbu i aranžman potpisuje Saša, a zanimljivo je da je gitare odsvirao njihov sin Nino koji je ujedno i glumi u spotu.

Pjesma je svojevrsna životna metafora svakog za života neshvaćenog umjetnika kojeg tek prepoznaju nakon što napusti ovaj svijet. Svojevrsni hommage započinju basovi, nastavljaju baritoni i tenori, a Sašina dionica pri kraju pjesme glasovno personificira duh tenora.

Redatelj spota je Sina Jakelić, a sniman je na predivnim lokacijama otoka Šolte i kliške tvrđave i ima specifičnu sentimentalnu radnju.

,,Meni je osobno posebno drago šta pismu pivan sa Vokalistima Salone jer san odavno ima želju zapivat sa njihovin tenoron Špiron Jurićen. Pitaju me sad o kome je pisma, a ja kažen da u suštini nije o nikome posebno napisana, može bit i o vašen ocu, materi, prijatelju. Posebno mi je drago šta su neki kadrovi spota snimani na mojoj Šolti, supruga napisala prekrasan tekst pisme, sin mi je svira i glumija, a brat je autor spota. Nekako smo baš familjarno zaokružili cilu priču. Evo nedavno je ovaj svit napustija naš čuveni tenor svjetskog glasa Joso Špralja i čast mi je bila čut pismu ka' popratni glazbeni broj u emisiji Gorana Pelaića na radio Splitu. Nadan se da će publika prepoznat iskrenu priču i poruku ove pisme. Nemojmo zbog ljubomore i sličnih poriva zanemarivat talente i ljude koji svitle među nama dok su tu, žive i rade, nego pustimo da nan oplemene živote i budimo zahvalni na tome dok su živi." - rekao je Saša Jakelić

Novu pjesmu Saše Jakelića slušajte i na Deezeru https://www.deezer.com/hr/album/47730182

Sašu Jakelića možete pratiti na njegovom facebooku

 

Foto: Ivana Jankovic