Simply Red oduševili nastupom na Zagreb Callingu

Zagreb Calling, dvodnevni spektakl na Šalati, u našu metropolu, na jedan od najomiljenijih zagrebačkih koncertnih prostora u samom centru grada, je prizvao velika imena svjetske i domaće scene.

Večer je otvorila Natali Dizdar. Jedna od naših najboljih ženskih vokalistica kroz svoj nastup provela je svojim opusom, a pod vedrim zagrebačkim nebom Natali je pjevala hitove “Ne daj”, “Gazio si me”, “Zamjenit ću te gorim”, ali i novi singl „Ne reci zauvijek”. 

Nakon nje na pozornicu su se popeli Jinx. S više od dva desetljeća staža na sceni Jinxi su pokazali da su jedan od najvažnijih i najomiljenijih domaćih pop bendova. Predvođeni sjajnom Yayom kao vokalisticom, Jinxi su nas prošetali najvećim hitovima svoje karijere, a “Bye Bye Baby Bye”, “Brazil”, “Koliko suza”, “Na čemu si ti”, “Da smo se voljeli manje”, “Idem tamo gdje je sve po mom”, “Na zapadu” samo su neki od hitova koji su se mogli čuti na Šalati.

Vrhunac večeri je bio nastup legendarne grupe Simply Red. Nakon dva rasprodana koncerta u Puli, došao je red na premijerni zagrebački nastup. Mick Hucknall i njegov bend pred gotovo 6 tisuća ljudi pokazali su zašto su jedan od najprepoznatljivijih bendova današnjice. 

Uz nevjerojatnu količinu energije, uzbuđenje nije splasnulo od samog početka, a Simply Red nizao je nisku hitova koji su ih upisali u glazbene enciklopedije velikim slovima. Od “Holding Back The Years”, “Say You Love Me”, “For Your Babies”, preko “Brand New”, “Enough”, “Never Never Love”, zatim “Night Nurse”, “It’s Only Love”, “A New Flame” “Your Mirror”, “Stars”, “The Right Thing”, “Come To My Aid”, “Sunrise”, “Fairground”, pa sve do “Something Got Me Started” i “If You Don’t Know Me By Now”, cijela Šalata je uglas pjevala neke od najljepših i najpoznatijih pjesama. Dobitna soul pop kombinacija i odličan vokal Mick Hucknalla još jednom su pokazali zašto je Simply Red jedan od najpoznatijih bendova današnjice.

Uz odličan live nastup i očigledno uživanje benda koji je Zagrebu ostavio najbolje od sebe, posebna očaranost zagrebačkom publikom potvrđena je kada je Mick Hucknall pozvao hordu posjetitelja da se okupi za panoramsku fotografiju kako bi ju bend mogao postaviti na svoje društvene mreže. 

Drugi dan Zagreb Callinga na rasporedu je večeras, a na zagrebačku Šalatu se penje engleska soul zvijezda John Newman. Večer će otvoriti riječki electro pop Quasarr od 19:15, sjajni Elemental u 20:30 dok je nastup headlinera Johna Newmana zakazan za 22.00.