Sljedeći tjedan 11. Festival Levande na Hvaru!

Festival Levande, edukativna, gospodarska, kulturna i turistička manifestacija koja slavi dugogodišnju tradiciju uzgoja i proizvodnje levande, održat će se 28. i 29. lipnja, 11. put na otoku Hvaru, koji je desetljećima bio poznat kao otok levande.
 
Festival se održava u Velom Grablju, u suorganizaciji Grada Hvara, Turističke zajednice grada Hvara i udruge Pjover, čija je misija zaštita i revitalizacija Velog Grablja.
 
Tijekom dvodnevnog festivala, održat će se niz zanimljivih i poučnih radionica te kulturnih, umjetničkih, edukativnih i društvenih događanja.
 
Festival počinje u petak, 28. lipnja, u 9 sati - Svetom Misom u hvarskoj Župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana, nakon čega slijedi tradicionalna žetva levande u polju pokraj Velog Grablja. Brojni restorani nudit će raznovrsne kulinarske kreacije, a među njima i – sladoled od hvarske levande!
Uz radionice za sve generacije, održat će se i otvorenje izložbe, kao i filmske projekcije i predstave za djecu. U 20:30, Stipe Božić predstavit će svoju knjigu San o Everestu.
Više od 20 izlagača u Velom Grablju i drugoga će dana, od 10:30 do 20 sati, izlagati svoje proizvode, a posjetitelje očekuje i prezentacija destilacije lavandinog ulja, te konferencija Poljoprivredne zadruge iz Velog grablja.
Ovaj dvodnevni festival zatvorit će nastup folklornog društva Starogrojčica, a u 22:30 očekuje se veliki koncert grupe Detour
 
U petak i subotu, 28. i 29. lipnja, organiziran je prijevoz iz Hvara (Autobusni kolodvor) u Velo Grablje, s polaskom u 10:00 i 17:00 sati (17:30 u subotu), te povratkom u 14:00 (15:00 u subotu) u 22 sata. Cijena povratne karte iznosi 60,00 kn.
 
Ulaz na sva festivalska događanja je slobodan.