ST-@rt 2014. kreće s Rive

Već petu godinu u Splitu će se održati Festival autorskih bendova ST-@rt, već jako etablirano okupljanje mladih glazbenika željnih dokazivanja, a početak primanja prijava obilježit će se koncertom na Rivi u nedjelju, 15. prosinca točno u podne. Nastupit će splitski Film Noir i Čuvari svirala, te L'Kok iz Šibenika.

ST-@rt je prvo izdanje doživio 2010. i dosad se na tu manifestaciju prijavilo više od 250 bendova, od kojih je za nastupe izabrano njih 150. Većina ih je iz Dalmacije, a ove godineo organizatori su se odlučili okrenuti i bendovima iz ostatka Hrvatske i inozemstva. Osim među izvođačima, ST-@rt je i kod publike prepoznat kao vrijedna stvar, u četiri godine je kroz klub O'Hara prošlo više od 15 tisuća ljudi. Festival se odvija kroz 12 večeri - 8 kvalifikacijskih večeri, jedna večer izvan konkurencije, dvije polufinalne i finalna večer. St-@rt je osmišljen kao natjecanje, 1. nagrada je snimanje maxi singla i video spota, a druga termini u prostoriji za vježbanje i snimanje Fregata 61, no još je važnije druženje sudionika, publike, predstavljanje autorskog rada, jačanje demo scene. Za nastupanje na Festivalu, sudionici ne plaćaju kotizaciju.

Bendovi se prijavljuju elektronskim putem, a više o Festivalu i načinu prijave može može se saznati na službenoj stranici  i facebook stranici. Organizator Festivala autorskih bendova je udruga UZG STOP.