ST-@rt postaje međunarodni festival autorskih bendova

U tijeku su zadnji dani za prijavu na peti Festival autorskih bendova ST-@rt 2014. jer je rok do kraja siječnja. Udruga UZG STOP, poziva bendove s područja Hrvatske i inozemstva koje imaju autorski materijal da se prijave elektronskim putem, detalje mogu pronaći na www.start-festival.com, a važna napomena je kako za nastup na Festivalu sudionici ne plaćaju kotizaciju.

Do sada se, kroz protekle četiri godine na ST-@rt prijavilo preko 250, a sudjelovalo preko 150 bendova. Većina bendova koji su sudjelovali je s područja Dalmacije, uz iznimku nekolicine bendova, ali od ove godine organizatori 'vrata' širom otvaraju i bendovima iz ostatka Hrvatske i inozemstva.

Festival ST-@rt je u klubu O'Hara kroz protekle 4 godine posjetilo više od 15 000 ljudi što dovoljno govori o potrebi za ovakvom manifestacijom. Festival se odvija kroz 12 večeri (8 kvalifikacijskih večeri, večer izvan konkurencije, 2 polufinalne i finalnu večer). St-@rt je osmišljen kao natjecanje, ali cilj nije samo podjela nagrada (1. nagrada - snimanje maxi singla i snimanje video spota, 2. nagrada - termini u prostoriji za vježbanje i snimanje Fregata 61...) već druženje sudionika, publike, predstavljanje autorskog rada, jačanje demo scene.


Foto: Damira Kalajžić