Stiglo 170 prijava za Split spot festival, otkrivena i lista izvođača

Prijave za treće izdanje 'Split spot festivala', prvog takvog festivala u Hrvatskoj i jednog od rijetkih u svijetu, su završene. Prijavljeno je 170 glazbenih uradaka iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Tijekom nadolazećih 15 dana, predselekcijski žiri koji se sastoji od 35 ljudi mahom nominiranih za neku od nagrada tijekom prva dva izdanja festivala, potpomognuti određenim ljudima iz medija, glazbenicima i kritičarima, svest će broj spotova na četrdesetak najboljih.

Odabrani glazbeni spotovi predstavljat će finalnu nominaciju na Split spot festivalu 2016. godine, te će nekima od njih biti dodijeljene nagrade u 6 kategorija. Nagrada publike birat će se putem službene facebook stranice Split spot festivala (https://www.facebook.com/splitspotfestival).

Sam festival će se održati na već dobro poznatoj lokaciji Tvrđave Gripe u Splitu 27. i 28. svibnja 2016. godine. Program Split spot festivala će započeti u petak prikazivanjem prve polovine glazbenih video uradaka te se nastaviti koncertima dvaju bendova: Rezerve i Gatuzo.

Druga večer 'Split spot festivala', u subotu, uključuje prikazivanje druge polovine nominiranih, dodjelu nagrada najboljima, te koncerte bendova Rolo i Laka.

Ulaz se obje večeri otvara u 20:30, te je BESPLATAN do 21:30, nakon toga će biti potrebno izdvojiti 30 kn.