The Black Keys na INmusicu!

Jedna od najvećih svjetskih glazbenih atrakcija Black Keys drugo su veliko ime - možda i najveće - najavljeno za INmusic festival koji će se održati od 21. do 23. lipnja na zagrebačkom Jarunu! Vijest je objavljena, kako je proteklih dana i najavljivano, u srijedu točno u 20 sati na Facebook stranici i webu INmusica i odmah izazvala lavinu, a ne treba sumnjati da će dobro pogurati i prodaju ulaznica, nakon što je prvi poticaj došao objavom dolaska legendarnih Pixies.

Čvrsta jezgra Black Keys postoji od 1997., kad su se prijatelji iz djetinjstva Patrick Darney i Dan Auerbach odlučili pokazati svijetu svoju viziju glazbe 21. stoljeća, uzbudljivu mješavinu bluesa, countrya, soula, boogiea i rock'n'rolla. Premda im se na koncertima priključe prateći muzičari, Black Keys su i danas duet. Nastupaju od 2002., kad su izdali i prvi album "The Big Come Up", pa odmah sljedeće godine i "Thickfreakness", oba s odličnim prijemom kritike i publike. Praktički svake godine su izdavali po jedan album, da bi vrhunac stigao s "Brothers" koji je osvojio tri Grammyja, a konačna eksplozija je "El Camino" iz 2011. - također ovjenčan Grammyjima - koji ih je predstavio kao jednu od najcjenjenijih svjetskih rock'n'roll grupa. U svakom slučaju, ovaj nastup mogao bi biti jedan od onih o kojima će se kao jednom od vrhunaca svih dosadašnjih INmusic festivala godinama pričati.

Kako je poznato, blagdanski paketi INmusic festivala u kojem se nalazi festivalska ulaznica, majica, dvije Ožujske pive te vaučer OTP banke za ugovaranje PayPass prepaid kartice s pologom od 100 kuna mogu se naručiti putem Tisak Media Webshopa po cijeni od 329 kuna dok se regularne ulaznice mogu kupiti putem sustava Entrio po cijeni od 299 kuna (troškovi transakcije nisu uključeni u cijenu).