Traju prijave za proljetne Frooom! filmske radionice u Splitu

ŠTO? Frooom, inovativni program filmskog i medijskog opismenjavanja

GDJE? Dom mladih, Ulica Slobode 28, Split

KADA? Za vrijeme proljetnih praznika, od 17. do 21. travnja

 

Što je zapravo Frooom?

Premda nerijetko projuri i iza sebe ostavi samo trag svjetla, iza zagonetnog naziva Frooom krije se složeni obrazovni program koji Bacači sjenki organiziraju u Hrvatskoj od 2012. godine, a koji svojim polaznicima u trajno nasljeđe ostavlja veliko znanje, bonton i opću kulturu, kritičko razmišljanje te pojam o pametnom organiziranju slobodnog vremena.

 

Zašto poslati djecu na Frooom?

Zato da, dragi naši roditelji, budete sigurni da na Frooom-u Vaša djeca pametno, no ne štreberski, u radu, no ne dosadno - dakle stvaralački i inovativno provode svoje slobodno vrijeme. I da znate da kroz Frooom upoznaju sav taj svijet medija oko sebe iz jednog novog kuta motrišta te proaktivno i smisleno koriste mnoge njegove mogućnosti, bez upadanja u zamke gubitka vremena i nepotrebnog virtualnog sadržaja.

 

Kako je to moguće?

Integralnim pristupom neformalnom obrazovanju koji uključuje najrazličitije vidove suvremene umjetnosti i drugih društvenih znanja – od filmske tehnike, dramaturgije filma i pisanja scenarija, preko glume do sistemskih konstelacija, animacije i VJ-inga – voditelji Froooma svojom neposrednom svestranošću i iskustvom s djecom prolaze team building i spajanje dječjeg i odraslog svijeta kroz pametnu igru, kreativnost, gledanje filmova i topli obrok.

 

Zašto postati Frooomovac?

Zato da, dragi budući Frooomovac... otkriješ ono što si već znao na posve drugačiji način! Nakon Froooma ćeš ekipi u razredu moći reći da si s nama:

- naučio što inače ne vidiš gledajući film;

- uspio nestati iz kadra a da to nisi ni primijetio;

- stvorio oluju i prizvao sunce u istom danu;

- sto i jedan put snimao istu scenu;

- pokušao snimiti film... i onda još jedan, i još jedan;

- preko računalnog softwarea napravio niz manje ili više apstraktnih oblika i projicirao ih na prethodno napravljenu skulpturu od stiropora.... i naravno - ludo se zabavio!

Drugim riječima: s nama ćeš se igrati, gledati filmove koje dosad nisi vidio, učiti o kadrovima, planovima i perspektivama, stvarati animirane i glazbene svjetove i, kao šećer na kraju, dobro klopati! Frooom je cjelodnevno druženje koje se savršeno uklapa u radni dan odraslih i prazničko vrijeme djece – kao što smo rekli, od 8 do 15 h :)

Sve ostale informacije potražite zajedno na www.frooom.eu ili se javite na frooomfilmskaradionica@gmail.com. A ako baš želite, rado ćemo vam se javiti na brojeve telefona +385 98 165 81 86 (Boris) ili +385 91 762 4226 (Anja)

 

Koliko će me to sve koštati?

Za sve ranoranioce i one koji planiraju svoje praznike unaprijed, pripremili smo early bird cijene radionica. Za sve prijavljene do 25. veljače cijena radionice iznosi 580 kuna. Frooomovci koji su se s nama družili proteklih godina imaju pravo na 100 kuna popusta, kao i oni koji na radionicu dolaze sa sestrom ili bratom. U tom slučaju, drugo dijete iz obitelji ostvaruje pravo na popust.

Nakon 25. veljače cijena radionice iznosit će 680 kuna (popusti vrijede i tada!), a od 15. ožujka pa sve do početka proljetnog Froooma cijena će iznositi 780 kuna.

 

A tko je za sve ovo kriv, ali i odgovoran?

Inicijalni koncept i projektno vodstvo: Boris Bakal

Koordinacija i administracija projekta: Sanda Brumen, Vedran Senjanović i Anja Pletikosa

Voditelji edukacija i suradnici: Boris Bakal (filmski i kazališni redatelj, glumac i intermedijalni umjetnik), Mirko Bogosavac (psiholog), Stipe Bagarić (defektolog), Nada Kovačević, Sanja Milardović, Jelena Lopatić i Jakov Čuveljak (glumici i dramski pedagozi), Anja Pletikosa, Mila Pavičević i Anita Čeko (dramaturginje), Tihana Mandušić i Lea Mileta (montažerke), Vedran Senjanović (snimatelj), Dalija Dozet (filmska redateljica), Ivan Lušičić Liik (VJ, multimedijalni umjetnik), Dea Jagić (animatorica), Veno Mušinović (snimatelj, glumac, scenarist) i mnogi drugi

Frooom u Splitu financijski podupiru Hrvatski audiovizualni centar i Grad Split, a nikako ne bi bio moguć bez naših sjajnih dugogodišnjih partnera, Multimedijalnog kulturnog centra, Udruge Mavena, Kino Kluba Split i toplog Beton kina!