U subotu finale Split Spot Festivala

Četvrti po redu Split spot festival započeo je u subotu, 20. svibnja,  otvaranjem izložbe fotografija „Iz ruke“ u Zlatnim Vratima. U sklopu izložbe možete vidjeti  „making of“ fotografije sa snimanja kultnih spotova Žare Batinovića kako što su TBF-ov „Genije“ te Gibonnijev „Judi, zviri i beštimje“, a otvorena je do subote, 27. svibnja.

Split spot festival je jedini regionalni festival glazbenih video spotova. Prijavljene spotove iz Hrvatske i susjednih zemalja ocjenjuju nagrađivani sudionici festivala iz proteklih godina, a nagrade dodjeljuje tročlani stručni žiri i to u šest kategorija (režija, montaža, fotografija, animacija, najbolji debitant i nagrada publike).

Ove godine u žiriju su Žare Batinović, Boris Poljak i Goran Čače.

Ovogodišnji finalni spotovi u odabrani i prikazati će se na filmskom platnu tijekom finalne večeri festivala 27.05. na Tvrđavi Gripe.

Ulaz na Tvrđavu otvara se u 20 h i besplatan je do 21h.

Nakon 21 h ulaznica je 30 kn.

Spotovi koji se prikazuju su puno više od pokretne slike koja samo prati ton. Ovo su kratki filmovi i glazba u kojima se stvarno može uživati svim osjetilima. Ambijent Pomorskog muzeja Split u kojem se ove godine po prvi put odvija festival uistinu je poseban i mnogo intimniji od velikog platoa same Tvrđave. Posjetitelji će moći uživati u spotovima i glazbi na jednoj novoj lokaciji idealnoj za prave ljetne tulume.

Nakon dodjela nagrada najboljima, sudionici i posjetitelji moći će uživati u koncertima bendova Ljetno Kino i The Fogsellers.

LJETNO KINO

čine Max Juričić (ukulele), Vlade Matulić (klarinet), Filip Petković (standup drum).

 Ukulele, klarinet, bubanj i troglasno pjevanje čine originalni zvuk Ljetnog kina, a pjesme iz razlicitih razdoblja i stilova u njihovoj obradi postaju ludi ples. Bend je okupio Max Juričić (ex: Film, Azra, Le Cinema, Vještice, Šo!mazgoon…) u ljeto 2009. na Braču i od tada nastupaju na urnebesnim zabavama na jadranskim otocima, u najboljim gradskim klubovima, na otvaranju filmskog festivala u Cannesu, na velikim glazbenim festivalima InMusic, EXIT… svuda gdje je potreban bend koji će zabaviti i rasplesati ekipu.

THE FOGSELLERS

Mirko Rak, Luka Mrša, Saša Đurica i Natko Giljević, četvorica su prodavača odlične glazbe.

The Fogsellers je bend iz Šibenika koji je nastao 2011. godine iz znatiželje i želje za nečim novim i drugačijim. Ideja od samog početka je da se kombinira elektronska glazba sa živim muziciranjem te da se dobije što kvalitetnija simbioza između elektronske i funk glazbe. Kako je bend napredovao ubacivali su neke nove klasične i elektronske instrumente. Glazbeni stil im se može nazvati electrofunk fusion, odnosno kombinacija elektronike i jazza u downtempu ili lounge manirizmu.