Uradi sam – sajam kreativnosti

Primijenjene umjetnosti predstavljaju transformaciju svakodnevnih objekata na način da se kroz subjektivnu viziju umjetnika formira novi, drugačiji dizajn određenog predmeta koji ima svoju ljepotu, ali i praktičnu svrhu. Uz estetsku ljepotu, originalnost i kreativnost su glavne odlike ovakvih radova. Osim vizualnog, kod promatrača stimuliran je i intelektualni doživljaj. Rukotvorina nije samo fizički predmet, već je i dio samog umjetnika koji se aktualizira kroz svoju kreaciju.

Klub mladih Split poziva sve zainteresirane mlade kreativce da svojim radovima sudjeluju na „Uradi sam – sajmu kreativnosti“ te da na taj način predstave javnosti svoje izvedbe i kreacije.

„Uradi sam – sajam kreativnosti“ je višednevna manifestacija čiji cilj je okupiti veći broj mladih kreativnih ljudi i dati im priliku da izlože svoje kreacije na javnom mjestu, da upoznaju druge mlade ljude istih ili sličnih životnih pogleda te da od javnosti dobiju povratnu informaciju o svojim ručnim radovima.

Sajam će se održati u razdoblju od 18. do 31. svibnja u Klubu mladih Split.

Imaš puno slobodnog vremena i kreativna si osoba? U svemu vidiš potencijal za lijepo i korisno? Sve što dotakneš pretvoriš u umjetnost? Misliš da si kreativac? Želiš pokazati svima što radiš? Pitaš se možeš li živjeti od svojih rukotvorina?

Prijavi se na valentina@klubmladihsplit.hr i doznaj odgovore na neka od ovih pitanja na koja nisi siguran da možeš odgovoriti.

Način prijave: Prijava treba sadržavati podatke o autoru, fotografije kreacija koje želiš izložiti (sprijeda, iz profila, odzada) i kratki tekst u kojem ćeš opisati što je to što radiš i zašto misliš da baš tvoja rukotvorina zaslužuje biti predstavljena javnosti.

Prijave su otvorene do 11. svibnja 2017. godine.