Velika Grace Jones i Moderat spektakularnim koncertom otvorili 6. Dimensions Festival

Glazbena i modna ikona Grace Jones u srijedu je prvi puta u karijeri stala pred hrvatsku publiku u prepunoj pulskoj Areni na otvorenju 6. Dimensions Festivala i održala koncert za pamćenje.

Energična 69-godišnja diva u Pulu je stigla s deveteročlanim bendom koji joj se pridružio na skoro 30 metara dugoj pozornici koja je izrađena upravo za nju, a ujedno je i najspektakularnija produkcija koncerta u organizaciji Dimensions festivala do sada. Grace je neko vrijeme publiku držala u iščekivanju dok se polako pripremala iza crnog zastora, a čekanje je opravdala čim je zastor iznenada pao, a diva zasjala na pozornici u uskom kombinezonu s impesivnom zlatnom maskom ukrašenom perjem. Pojavljivala se u raznim kostimima na nekoliko etaža pozornice, a izvela je i uobičajenu točku vrćenja hulahupa. Brojnim je obožavateljima priredila spektakl kakav su očekivali; otpjevala je svoj najveći hit "Slave to the Rhythm" koji je zapalio Arenu, a publici je dovikivala kako ih obožava i izrazila oduševljenje svojim dolaskom u Hrvatsku.

Nakon Grace Jones na pozornicu se popela berlinska elektro supergrupa Moderat, čiji je koncert bio jedinstvena prilika regionalnoj publici da ih posluša jer su upravo najavili prestanak djelovanja tog projekta – posljednji koncert održat će ove subote u Berlinu. Moderat su poznati po zanimljivim vizualima koji njihovom besprijekornom glazbenom nastupu daju dramatičnost, a čini se da su prije svog definitivnog odlaska sa scene željeli publici prirediti koncert za pamćenje. Večer je započela s koncertima The Kamaal Williams Ensembla, koji će nastupati i na samom Dimensions Festivalu, na The Beach pozornici, te Moses Boyd.

 

Više pročitajte ovdje.