Započele prijave za Školu produkcije elektronske glazbe

U suradnji s novoosnovanim splitskim labelom Creepyca Records, Klub mladih Split organizira Školu produkcije pod nazivom „Teorija zvuka, produkcija elektronske glazbe i music software workshops“ tijekom koje ćete imati priliku proći dva ciklusa produkcije elektronske glazbe: teorijski i praktični dio. Ciklusi uključuju teoriju zvuka, rad s generalnim alatima korištenima u glazbenoj produkciji, te rad u 2 najpoznatija DAW programa: Ableton Live i Steinberg Cubase. Polaznici će također naučiti proces pripremanja live nastupa i remixiranje te editiranje u Abletonu.

Većinom su svi koji se bave glazbom, posebno elektronskom, barem jedanput čuli za Ableton Live.

Jedan od najpopularnijih DAW (Digital Audio Workstation) programa odlikuje se svojom fleksibilnošću, iznimno moćnim real-time audio engine-om i performing mogućnostima, zbog kojih slovi kao alfa i omega audio performing i production software-a.

Program je sljedeći:

1.Teorija zvuka                                                                                                                                 
2. Analogni i digitalni zvuk                                                                                                             
 3. Audio i MIDI                                                                                                                                   
4. Sound generatori                                                                                                                          
5. EQ i filteri                                                                                                                                       
6. Efekti i dinamički procesori                                                                                                
7. Zvučna slika i spectrum analyseri

Praktični dio                                                                                          

8. Steinberg Cubase
9. Ableton Live
10. DJ-ing i remixiranje u Ableton Live-u

O voditelju:

Voditelj škole je DJ, producent, osnivač Creepyca Records-a i voditelj tjedne radio emisije Deep Space Transmissions na KLFM-u (klfm.org) - Marcellus, koji je na splitskoj Dj sceni već desetak godina, a produkcijom se bavi od svoje 15. godine, dok je danas "mlad" 32 godine.

U svojim počecima u ranim 2000-tima, kao partygoer i hobbyist producent, ubrzo je počeo pisati recenzije Dj opreme i programa za produkciju za klubskascena.com, na kojoj je također imao svoju kolumnu o generalnim temama vezanim za elektronsku glazbu. Nakon toga prelazi na drugi web portal muzikanastruju.com, na kojem je pisao recenzije glazbenih izdanja i raznih audio production programa.

Počinje dj-ati 2006. te je dosad svirao po svim splitskim klubovima i na nekoliko značajnijih festivala, kao što su Bačvice Beach Festival, Electric Halloween, Love Carnival Rave itd,. kao i na službenim warm up i after partyjima Ultre i Moondance festivala. U listopadu 2016. odradio je mini turneju po Poljskoj. Prvi glazbeni release mu je bio remix za Beatwork Music Group 2008., nakon čega je izdao svoj prvi EP na Baile Music iste godine, da bi uslijedio period traženja vlastitog zvuka sve do danas te napokon odlučuje pokrenuti svoj label kako bi imao potpunu kreativnu slobodu i mogućnost promocije mladih artista i producenata koji rade kvalitetnu glazbu, a kojih je u Hrvatskoj sve više.

Škola će se održavati od lipnja do srpnja 2017. godine u terminima od 3 puta tjedno po 90 minuta u večernjim satima u prostorijama Kluba mladih.

Cijena škole je 300 kn po ciklusu, odnosno ukupno 600 kn za oba ciklusa po polazniku (mogućnost upisa pojedinačnih ciklusa i plaćanja u dvije rate)

Prijave se primaju do 28.5. na creepycarecords@gmail.com (Ime, prezime, datum rođenja)