Znanje i zabava i ovog tjedna u Klubu mladih!

Ovog ponedjeljka, 9.travnja u 15 sati Klub Mladih Split i CEDRA Split organiziraju edukativnu radionicu o društvenom poduzetništvu, u sklopu projekta "Društveno-poduzetnički mozaik splitsko-dalmatinskog područja" kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Predavač je Michael Freer, stručnjak za  društveno poduzetništvo i projektno upravljanje, zaposlenik CEDRA-e Split i direktor društvenog poduzeća Ensoco (www.ensoco.co.uk). Michael će predstaviti koncept društvenih poduzeća kroz zanimljive primjere iz stvarnog života. Radionica će se održati u prostorijama CEDRA-e (Ruđera Boškovića 20/II)
 U utorak, 10.veljače u 15 sati CEDRA Split i Zadruga Start organiziraju edukativnu radionicu pod nazivom „Kako pokrenuti i voditi zadrugu?“ također u sklopu projekta "Društveno-poduzetnički mozaik splitsko-dalmatinskog područja". Radionica je prvenstveno namijenjena nezaposlenim aktivnim tražiteljima posla, ali i svima ostalima koji su zainteresirani za navedenu tematiku. Michael Freer, zaposlenik CEDRA-e Split i direktor društvenog poduzeća Ensoco (www.ensoco.co.uk), će održati predavanje o konceptu zadrugarstva te objasniti zašto je u modernom društvu potreban ovakav način poslovanja. Na pitanja kako i zašto pokrenuti zadrugu, odgovorit će Marko Ban, upravitelj Socijalne zadruge Start.

Od 17 sati  Klub mladih Split nastavlja biti promjena kroz projekt pod nazivom "Svijet na dlanu – budućnost je u rukama mladih" koji za cilj ima aktiviranje mladih na lokalnoj razini i podizanje svijesti o društvenim problemima putem besplatnih edukativnih radionica. Edukativni ciklus od 3 radionice naziva "Svoju ideju primjeni, Split pokreni!"  pružit će široki spektar mogućnosti za razvijanje organizacijskih i komunikacijskih vještina. Polaznici radionica će imati priliku steći znanje i iskustvo u organizaciji i provedbi volonterskih akcija u timu od 5 osoba.

Nakon radionica, u 19 sati ostanite u Klubu ako želite saznati više o  ljubavi prema prirodi i čuti koji koristan savjet o planinarenju. Predavanje će održati Marin Urlić koji je danas aktivni član Hpd Mosor i nositelj HGSS certifikata za vodiča pustolovnog turizma. Pričat će kako napraviti prve korake uzbrdo i što ponijeti, malo o planinarskim društvima, školama i organiziranim izletima,kretanju i pravilima ponašanja u planini, a malo o svim drugim lijepim stvarima i mjestima koje je vidio. Budi kao Marin, sigurni smo da nećeš pogriješiti ;)

Srijeda, 11.veljače u 18 sati Klub mladih Split u suradnji s CEDRA-om i Udrugom Biovrt – u skladu s prirodom  organizira besplatno predavanje na temu: "Vrtlarenje u skladu s prirodom", koje će se održati u prostorijama Kluba mladih. Na predavanju ćete saznati kako i zašto uzgajati vlastitu zdravu hranu bez primjene pesticida i mineralnih gnojiva. Predavačica Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge Biovrt (www.biovrt.com), otkrit će prirodne metode povećanja plodnosti tla, kako kreirati vrt koji je otporniji na bolesti, nametnike i na klimatske promjene te kako u njemu uzgojiti obilje zdrave hrane.

U četvrtak, 12.veljače u prostorijama Kluba u 20 sati održat će se već  tradicionalno predavanje "Meet My Country", a ovoga puta na repertoaru su Turska, Slovačka, Makedonija i Latvia. Ako želite čuti informacije o ovim zemljama iz prve ruke, nemojte propustiti ovu priliku jer možda naučite nešto korisno ili dobijete ideju za neko novo putovanje.

U sklopu projekta "Društveno-poduzetnički mozaik splitsko-dalmatinskog područja", financiranog iz Europskog socijalnog fonda, CEDRA Split u suradnji s Klub Mladih Split organizira besplatnu edukativnu radionicu o osnovama računovodstveno-administrativnog i financijskog područja u društvenim poduzećima. Radionica će se održati u petak, 13. travnja 2018. s početkom u 16:00 sati, u prostorijama CEDRA-e Split (Ruđera Boškovića 20/II), a namijenjena je prvenstveno nezaposlenim aktivnim tražiteljima posla. Edukaciju će provesti poduzetnica Maja Dragojević,  voditeljica financija u Klub mladih Split i direktorica tvrtke Synergia consulting.

A ako vam ostane vremena nakon predavanja, u 20 sati ostanite u Klubu i uživajte s nama na još jednoj Večeri društvenih igara! I ovomjesečna večer društvenih igara u Klubu mladih Split obećava puno. Pripremili smo Vam ugodnu atmosferu, igre, ekipu, mnoštvo zabave i grickalice. Otvoreni smo za sve uzraste, a ulaz je u potpunosti besplatan.Zaigrajmo se!